Kurča so zeleninou v rímskom hrnci

Kurča so zeleninou v rímskom hrnci

Výborný a chutný obed pre celú rodinu. Príjemná obmena prípravy kurčaťa so zeleninou. Tak len do toho.

Ingrediencie

  • celé kura
  • 6-8 malých zemiakov, nakrájané na polovice
  • 4-6 strúčikov cesnaku, olúpaných a nepokrájaných
  • 4 stredne veľké mrkvy
  • 2 väčšie cibule, nakrájané na ⅛
  • 2-3 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 2-3 vetvičky čerstvej šalvie
  • 2-3 vetvičky čerstvého oregana
  • soľ a korenie

Postup

  • Hornú a spodnú časť hlineného hrnca úplne ponorte do vody a pred varením namáčajte 30 minút.
  • Umyte a osušte kura. Pred vložením do rúry by malo mať kura izbovú teplotu.
  • Do hlineného hrnca vložte zeleninu a bylinky, na vrch položte kura.
  • Posypete soľou a korením. Podľa chuti.
  • Umiestnite hlinený hrniec do studenej rúry a potom zahrejte na teplotu 230 °C.
  • Pečte zakryté po dobu 1½ hodiny alebo kým koža nezhnedne a nebude kura mäkké.
  • Vyberte hrniec z rúry a odložte ho na korkové alebo drevené podložky.
  • Pred podávaním nechajte 15 minút odstáť.
opečené kura na zelenine
zdroj: lemonythyme.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.