Výborný a chutný obed pre celú rodinu. Príjemná obmena prípravy kurčaťa so zeleninou. Tak len do toho.
Ingrediencie
- celé kura
- 6-8 malých zemiakov, nakrájané na polovice
- 4-6 strúčikov cesnaku, olúpaných a nepokrájaných
- 4 stredne veľké mrkvy
- 2 väčšie cibule, nakrájané na ⅛
- 2-3 vetvičky čerstvého tymiánu
- 2-3 vetvičky čerstvej šalvie
- 2-3 vetvičky čerstvého oregana
- soľ a korenie
Postup
- Hornú a spodnú časť hlineného hrnca úplne ponorte do vody a pred varením namáčajte 30 minút.
- Umyte a osušte kura. Pred vložením do rúry by malo mať kura izbovú teplotu.
- Do hlineného hrnca vložte zeleninu a bylinky, na vrch položte kura.
- Posypete soľou a korením. Podľa chuti.
- Umiestnite hlinený hrniec do studenej rúry a potom zahrejte na teplotu 230 °C.
- Pečte zakryté po dobu 1½ hodiny alebo kým koža nezhnedne a nebude kura mäkké.
- Vyberte hrniec z rúry a odložte ho na korkové alebo drevené podložky.
- Pred podávaním nechajte 15 minút odstáť.