Kurča upečené na mede

Kurča upečené na mede

  Inšpiráciou pre tento recept je jednoznačne pekinská kačica. Kombinácia sladkého medu a sójovej omáčky vznikne nezameniteľná chuť, ktorá si získa vašu pozornosť.

Príprava nie je nijako zložitá, ale výsledný pokrm je vynikajúci. Množstvo vystačí na poriadne veľkú rodinnú večeru či obed.

Ingrediencie:

  • 1/2 hrnčeka medu
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice čerstvej šťavy z chemicky neošetreného citróna
  • 3 celé kurčatá (každé s hmotnosťou 1 500 g)
  • Soľ
  • 10 väčších vetvička rozmarínu
  • 12 strúčikov cesnaku
  • 1 citrón

Postup:

  1. Cesnak olúpeme a nožom rozdrvíme na doske.
  2. Citrón dôkladne umyjeme a rozdelíme na 12 rovnakých dielikov.
  3. Rúru si predhrejeme na 225 ° C a mriežku dáme do strednej časti.
  4. Pripravíme si malú misku, do ktorej dáme med, citrónovú šťavu a sójovú omáčku.
  5. Dôkladne zamiešame a zatiaľ odložíme nabok.
  6. Kurčatá osušíme kuchynskými papierovými utierkami a položíme do veľkého pekáča tak, že špičky krídiel zasunieme pod ne.
  7. Osolíme zo všetkých strán a nezabudneme aj na dutinu.
  8. Do dutiny potom zastrčíme 3 vetvičky rozmarínu, 3 rozdrvené strúčiky cesnaku a 4 kúsky nakrájaného citróna.
  9. Dve tretiny medovej zmesi rozotrieme po kurčatách a plech potom vložíme do rúry.
  10. Pečieme 30 – 45 minút podľa typu rúry.
  11. Potom znížime teplotu na 200 stupňov, vyberieme pekáč a kurčatá otočíme.
  12. Stranu, ktorá je teraz hore, potrieme zostávajúcou medovou glazúrou.
  13. Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 60 minút.
  14. Po uplynutí tejto doby stiahneme teplotu na 150 ° C a necháme ešte 15 minút piecť.
  15. Nakoniec kurčatá vyberieme z rúry, odložíme na kuchynskú linku, zakryjeme alobalom a necháme 15 minút odpočívať.
  16. Potom naporciujeme a servírujeme.
Medové kurčatá na pekinský spôsob.
Zdroj: https://www.foodandwine.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.