Kurča v remoske na zelenine

Kurča v remoske na zelenine

Tento vcelku odľahčený obed pripravíte do 90 minút. Zeleninu môžete nakombinovať podľa svojich chutí a preferencií. Vhodné sú napríklad huby namiesto zeleniny. Kurča možno nahradiť napríklad králikom.

Ingrediencie

  • 700g kuracích paličiek (môžu byť aj stehná)
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1/2 menšie cukety
  • 1/3 póru (môžete nahradiť cibuľou)
  • 1 plechovka paradajkového pyré (200g)
  • 8ks paradajok (cherry)
  • 2 drvené strúčiky cesnaku (podľa chuti aj viac)
  • Tymian
  • Soľ (podľa chuti aj korenie)
  • Plátky masla na kura
  • Korenie podľa vašej chuti (gyros, grilovacie, korenie na kura)
  • Voda na podliatie (ak zelenina nepustí dosť tekutín)

Postup

  • Kuracie mäso dôkladne umyte, očistite a osoľte, prípadne okoreňte.
  • Potom nakrájajte umytú zeleninu na väčšie kúsky, pričom paradajky môžete nechať celé alebo na polovice.
  • Nakrájanú zeleninou vyložte dno remosky a polejte paradajkovým pyré.
  • Okoreňte podľa chuti, pridajte tymián a navrch naskladajte kuracie mäso, na ktoré položte plátky masla.
  • Remosku zaklopte a pečte 60-70 minút podľa veľkosti mäsa.
  • V polovici doby pečenia podlejte zeleninovou šťavou, prípadne podlejte, pokiaľ zelenina nepustila dosť vody.
  • V prípade pečenia iného druhu mäsa, napríklad králičieho, dobu pečenia predĺžte aspoň o 15 minút.
  • Hotový pokrm podávajte s ryžou, zemiakmi alebo napríklad hranolkami.
Kuracie stehienko so zeleninou uvarené v remoske
Zdroj: simplyhomecooked.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.