Tento vcelku odľahčený obed pripravíte do 90 minút. Zeleninu môžete nakombinovať podľa svojich chutí a preferencií. Vhodné sú napríklad huby namiesto zeleniny. Kurča možno nahradiť napríklad králikom.
Ingrediencie
- 700g kuracích paličiek (môžu byť aj stehná)
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1/2 menšie cukety
- 1/3 póru (môžete nahradiť cibuľou)
- 1 plechovka paradajkového pyré (200g)
- 8ks paradajok (cherry)
- 2 drvené strúčiky cesnaku (podľa chuti aj viac)
- Tymian
- Soľ (podľa chuti aj korenie)
- Plátky masla na kura
- Korenie podľa vašej chuti (gyros, grilovacie, korenie na kura)
- Voda na podliatie (ak zelenina nepustí dosť tekutín)
Postup
- Kuracie mäso dôkladne umyte, očistite a osoľte, prípadne okoreňte.
- Potom nakrájajte umytú zeleninu na väčšie kúsky, pričom paradajky môžete nechať celé alebo na polovice.
- Nakrájanú zeleninou vyložte dno remosky a polejte paradajkovým pyré.
- Okoreňte podľa chuti, pridajte tymián a navrch naskladajte kuracie mäso, na ktoré položte plátky masla.
- Remosku zaklopte a pečte 60-70 minút podľa veľkosti mäsa.
- V polovici doby pečenia podlejte zeleninovou šťavou, prípadne podlejte, pokiaľ zelenina nepustila dosť vody.
- V prípade pečenia iného druhu mäsa, napríklad králičieho, dobu pečenia predĺžte aspoň o 15 minút.
- Hotový pokrm podávajte s ryžou, zemiakmi alebo napríklad hranolkami.