Ak sa vyžívate v indickej kuchyni, tieto pokrmy sú tými pravými pre vás.
Predstavíme si tie najlepšie recepty na kuracie na karí a už je len na vás, ktorý z nich si vyskúšate.
Ako bonus na konci článku nájdete nielen pôvod korenia karí, ale aj návod, ako si ho „po domácky“ namiešate.
Naše recepty
Ako na domácu zmes karí?
Možno ste si mylne mysleli, že karí je samostatné korenie. V skutočnosti je toto korenie zmesou viacerých prísad. A my vám načrtneme, ako si karí korenie namiešate pekne po domácky.
Tými hlavnými prísadami karí zmesi je spravidla kurkuma, ktorá dodá korenie žiarivo žltú farbu, ďalej rascu a koriander.
Postupujte veľmi opatrne. Pomery prísad musia byť dodržané úplne presne, aby ste získali tú správnu chuť a vôňu. Obzvlášť s kurkumou zaobchádzajte opatrne. Pri vyššom množstve kurkumy by potom vaše karí mohlo chutiť veľmi horko.
Budete potrebovať:
- 2 PL mletej rasce (druh cumin)
- 1,5 PL kurkumy
- 2 PL mletého koriandra
- 2 PL zázvoru
- 1/2 PL kardamónu
- 1 ČL mletej škorice
- 1 ČL mletého chilli
- 1 PL horčičného semienka
Ak nemáte niektoré z korenia mleté, jednoducho stačí ho pomlieť v mažiari.
Svoje hotové korenie môžete vyskúšať na jednom z receptov v tomto článku, alebo sa inšpirujte týmito skvelými receptami na bielkovinovú bombu a síce cícerové karí v troch variantoch.