Kuracie mäso ponúka nespočetné množstvo variantov na prípravu.
Zakúpiť môžete nielen celé kura, ale aj iba stehienka, krídielka, prsia.
Poslednou dobou je ale stále obľúbenejší aj ďalší variant!
Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na kuracie štvrťky!
Nech sa rozhodnete pre ktorýkoľvek spôsob ich prípravy, vždy si pochutnáte!
Naše recepty
Máte radi ázijskú kuchyňu? Inšpirujte sa našimi jedinečnými receptami na tradičnú čínu !
Príprava kuracích štvrtok
Pokiaľ dávate prednosť menším kúskom kuracieho mäsa, je vhodné kuracie štvrťky pred prípravou naporciovať. V prípade mrazeného mäsa ho nechajte pred porciovaním rozmrznúť pri izbovej teplote.
Pokiaľ ide o časti chrbtice a koži, záleží len na vás, či sa ich rozhodnete odstrániť alebo nie. Najčastejším spôsobom prípravy kuracích štvrtok je pečenie alebo grilovanie. Dajú sa ale tiež dusiť či uvariť a mäso z nich použiť napríklad do rizota či na polievku.
Tipy na servírovanie
Druh prílohy, ktorú ku kuracím štvrťkám zvolíte, závisí od spôsobu prípravy. K pečenému či grilovanému mäsu sa hodia najmä americké zemiaky a hranolky, prípadne iba zeleninový šalát s čerstvým pečivom. V prípade, že kuracie štvrťky podávate s omáčkou či šťavou, je vhodnou prílohou aj ryža či zemiaková kaša.