Myslím si, že nie je nič lepšie ako kus mäsa, ktoré je plné vlastnej šťavy. Presne také sú tieto recepty na kuracie supreme, plné šťavy a chutí.
Nechajte sa uniesť na vlne smotanovej omáčky alebo delikátnej pečenej zeleninky z rúry.
Varianta ako si tento úžasný pokrm užiť je nespočetne veľa, tak neváhajte a začnite ešte dnes!
A že neviete čo tento pojem znamená? Nevadí!
Pozrite sa na koniec článku, a aj túto informáciu sa dozviete, spoločne s video ukážkou ako by malo všetko vyzerať a ako by sa malo správne postupovať, k dokonalému výsledku!
Naše recepty
Ako správne pripraviť kuracie supreme?
Čo je kuracie supreme?
Kurča je skvelou surovinou, ktorú možno pripraviť na nespočetne veľa spôsobov (pozrite sa na naše recepty z kuracieho mäsa a nazbierajte inšpiráciu pre vaše ďalšie varenie).
Jednoduché pokrmy v kombinácii s jemnou esenciou tymiánu, rozmarínu a petržlenu alebo omáčkou z pečenej koreňovej zeleniny sa varia sama a ešte jednoduchšie sa potom konzumuje.
Čo je teda to kuracie prsník Supreme je?
Mnoho kuracích pokrmov sa v dnešnej dobe tituluje ako „kuracie supreme“, od jedál, ktoré sú podávané v prestížnych reštauráciách až po klasické domáce recepty z kuracieho mäsa, ktoré ako hlavnú zložku v recepte používajú smotanovú omáčku alebo smotanovú omáčku z húb.
V skutočnosti však kuracie supreme v tradičnej francúzskej kuchyni sa vzťahuje ku konkrétnemu kusu kurčaťa – konkrétne na vykostené kuracie prsník bez kože.
Ale v mnohých receptoch (vrátane tých našich) sa koža na mäsa ponecháva pre väčšiu chrumkavosť pokrmu. Chrumkavá, opečená koža dodáva kurčaťu výraznú chuť a zároveň uchováva jeho šťavu, čo vedie k jemnejšiemu a chutnejšiemu mäsu.
Čo je liek Supreme Sauce?
Omáčka Supreme je klasická omáčka francúzskej kuchyne.
Omáčka supreme sa tradične vyrába z zápražky (zmes masla a múky) a mäsového vývaru – v tomto prípade kuracieho vývaru.
Omáčka sa redukuje s hustou smotanou, precedí sa cez jemné sitko alebo sitko a často sa dochutí citrónovou šťavou.