Naložené kuracie chutí úplne výborne a každý to vie!
Hydina sama o sebe nemá príliš výraznú chuť, a preto krásne natiahne chuť ostatných surovín.
Preto sme si pre vás pripravili 5 lahodných receptov na kuracie v marináde, ktoré vás rozhodne zaujmú.
Či už ide o mäso naložené v jogurte, balzamikovom octe alebo v mede a sójovej omáčke, vždy sa jedná o úplnú lahôdku.
Tak poďme na to!
Naše recepty
Príprava kurčaťa pred nakladaním
- Kurča môžeme marinovať aj celé , potom použijete skôr marinovaciu zmes a kurča potrieme zvonku aj zvnútra.
- Porciované kura sa lepšie marinuje vykostené , ale nie je to vždy nutné, kuracie prsia môžeme marinovať v plátkoch.
- Kuracie krájané na kocky či rezančeky do marinády tiež vkladáme.
- Aby mäso získalo chuť marinády, treba marinovať aspoň 3 hodiny . Ešte lepšie je dodržať lehotu 24 hodín.
- Naložené alebo potreté mäso nechávame marinovať v chlade .
Ktorá marináda u vás najviac boduje? Dajte nám vedieť v sekcii komentárov pod článkom!