Výborný recept na letné grilovanie. Kedy na roztopenom grile si rýchlo opečiete vašu obľúbenú zeleninku, ktorú potom začerstva vhodíte do práve pripraveného kuskusu. A je to! Máte skvelú prílohu k ugrilovanému mäsku.
Čo budeme potrebovať
- 15 strúčikov cesnaku (rozpolených)
- 2 červené papriky (nakrájané na plátky)
- 2 lyžice olivového oleja
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky korenia
Na šalát
- 250 ml vody
- Lyžica olivového oleja
- ½ soli
- 200 g kuskusu
- 100 g quinoi
- 2 veľké paradajky (nakrájané na kocky)
- Hrsť baby špenátu
- 100 g ananásu (nakrájaného)
- 50g mrazeného hrášku
- 50 g feta syra
- 25 g slnečníc
Na dresing
- 4 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice balzamikového octu
- 2 lyžičky medu
- Lyžička citrónovej kôry
- Štipka soli
- Štipka korenia
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov
- Nakrájanú papriku a cesnak zmiešame s olejom, soľou a korením
- Zeleninu premiešame a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie
- V rúre pečieme asi 15 minút do zlatohneda
- Vyberieme a dáme bokom
- V malom hrnci si privedieme do varu vodu s olejom a soľou
- Pridáme kuskus a quinú
- Znížime teplotu na sporáku a zmes necháme v prikrytom hrnci 15 minút dusiť
- Všetka tekutina sa musí vstrebať
- Potom hrnce zložíme z platne a necháme ďalších 5 minút stáť v zatvorenom hrnci
- Kuskus a quinú preložíme do misy
- K nim pridáme pečené papriky s cesnakom
- Vmiešame aj zvyšok ingrediencií na šalát
- V malej miske premiešame prísady na dresing, kým sa neprepoja
- Zálievkou prelejeme šalát a premiešame