Tento recept je super chutný, zdravý a nabitý exotickým korením, ale napriek tomu je dostatočne jednoduchý na to, aby ste si ho mohli uvariť aj napríklad o polnoci.
Čo budeme potrebovať
- 450 g kuracích pŕs
- 3 lyžice olivového oleja
- Lyžička mletej rasce
- ½ lyžičky mletého koriandra
- ½ lyžičky škorice
- Soľ
- Korenie
- Veľká červená paprika (nakrájaná na kocky)
- 75 g červenej cibule (nakrájané a kocky)
- 100 g mrkvy (nastrúhané)
- Lyžica mletého cesnaku
- Štipka kurkumy
- 300 ml kuracieho vývaru
- 50 g sušených marhúľ (nakrájaných)
- 50 g sušených brusníc
- 200 g kuskusu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 50 g mandlí (nakrájaných)
- Vetvička čerstvej mäty a koriandra
Postup
- Na panvici si rozohrejeme lyžicu olivového oleja
- Pridáme nakrájané kuracie prsia
- Ochutíme soľou a korením, ½ rasce, ¼ koriandra a ¼ škorice
- Za občasného otáčania kura vyprážame približne 7 minút
- Kurča sa musí poriadne prepiecť
- Upečené kura zabalíme do alobalu a dáme bokom
- Na panvicu rozohrejeme zvyšné 2 lyžice oleja
- Vhodíme papriku a cibuľu
- Vyprážame približne 5 minút
- Potom pridávame mrkvu, cesnak, zvyšnú ½ rasce, ¼ koriandra a ¼ škorice a štipku kurkumy
- A restujeme ďalšiu minútu
- Do zeleninovej zmesi pridáme vývar a marhule
- Dochutíme soľou, korením a privedieme do varu
- Vmiešame kuskus, zložíme z platne a necháme 5-6 minút odpočívať, kým kuskus nezmäkne a nevstrebe tekutinu
- Potom vmiešame kura spoločne so šťavou, ktorú pustilo
- Pridáme citrónovú šťavu, mandle, čerstvú mätu a koriander
- Podávame ešte teplé
Do receptu je možné ešte pridať konzervovaný cícer. Cícer, rovnako ako kuskus, je skvelou prílohou k ďalším surovinám. Pre inšpiráciu sa môžete pozrieť na najlepšie recepty s cícerom a treba vyskúšať falafel.