Nie je čas, ale hlad je veľký? Tak presne preto sme si pre vás pripravili tento recept na kuskus s kuracím mäsom. Postup nezaberie žiadny čas a ingrediencie nájde doma každý.
Čo budeme potrebovať
Na kuskus
- 180 g kuskusu
- ½ lyžičky soli
- Štipka korenia
- 3 lyžice olivového oleja
Na mäso
- 230 g kuracích pŕs
- 200 g kuskusu
- Štipka soli
- Lyžica olivového oleja
- 50 g červenej cibule (nakrájané nadrobno)
- 250 ml kuracieho vývaru
- 50 g cukety (nakrájané na kocky)
- 75 g zelených fazuliek
- 50 g červenej papriky (nakrájané na kocky)
- 2 jarné cibuľky (nakrájané)
- ½ lyžičky údené papriky
- ½ lyžičky kurkumy
- Štipka petržlenu
- 2 lyžice syra feta (rozdrobeného)
- Štipka chilli
Postup
- Do väčšej žiaruvzdornej misy nasypeme kuskus
- Pridáme soľ, korenie a olivový olej
- Všetko spolu premiešame, kým sa všetok kuskus neobalí olejom
- Uhladíme a dáme bokom
- Kuracie mäso si nasolíme
- V hrnci si na vysokú teplotu rozohrejeme olivový olej
- Pridáme kuracie prsia a restujeme, z každej strany 2-3 minúty
- V polovici pečenia pridáme červenú cibuľu a pokračujeme v restovaní
- Kurča si vyberieme na tanier a necháme ho niekoľko minút chladnúť
- Potom ho nakrájame na kocky
- Do rovnakého hrnca pridáme kurací vývar, cuketu, fazuľku, papriku, jarnú cibuľku údenú papriku a kurkumu
- Začneme zahrievať na vysokú teplotu
- Akonáhle sa zmes začne variť, zložíme hrniec z platne a nalejeme ju na kuskus
- Misu s kuskusom zaizolujeme a odstavíme bokom na minimálne 5 minút
- Keď kuskus vstrebe väčšinu tekutiny, vhodíme petržlen a všetko spolu premiešame
- Kuskus ochutnáme a dochutíme soľou
- Keď kuskus s kuracím mäsom servírujeme, ešte ho posypeme syrom feta, chilli a petržlenovou vňaťou