Tento jednoduchý recept na korenený kuskus pripravený v jednom hrnci je vynikajúci sám o sebe alebo aj ako chutná príloha!
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- Žltú papriku (nakrájaná na kocky)
- Mrkva (nakrájaná na kocky)
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ
- Korenie
- ½ lyžičky papriky
- ½ lyžičky mletého koriandra
- Štipka kurkumy
- ½ lyžičky mletej rasce
- Štipka škorice
- Chilli (nepovinné)
- 150 g mrazeného hrášku
- 400 g cíceru
- 180 g kuskusu
- 350 ml vývaru (zeleninového alebo kuracieho)
- 250 g tuniaka vo vlastnej šťave
- Čerstvá petržlenová vňať (nasekaná)
Postup
- Na strednej panvici si rozohrejeme olej na strednú teplotu
- Pridáme cibuľu, papriku a mrkvu
- Začneme restovať po dobu 10 – 15 minút
- Zelenina by mala ľahko zhnednúť a zmäknúť
- Pridáme cesnak a znovu restujeme
- V menšej mištičke si zmiešame soľ, korenie, papriku, koriander, kurkumu, rascu a škoricu
- Koreniacu zmes potom vhodíme do zmesi zeleninovej
- Všetko spoločne restujeme, kým sa korenie nerozvonia
- Potom pridáme mrazený hrášok a krátko povaríme
- Pridáme cícer a chilli ak sme sa ho rozhodli použiť
- Prilejeme vývar, vhodíme petržlenovú vňať a vmiešame kuskus
- Panvicu zložíme zo sporáka a dáme bokom
- Zmes necháme odpočívať približne 5 minút, kým kuskus nevstrebe všetku zvyšnú tekutinu
- Premiešame, pridáme odkvapkaného tuniaka a môžeme podávať