Chutný, farebný a veľmi svieži pokrm, ktorý sa skvele hodí k jedlu v horúcich letných dňoch, ale nielen v nich. Môžete si ho upraviť podľa svojich predstáv a priniesť na stôl po celý rok.
Ingrediencie
- 500 g kuskusu
- 500 g kuracích pŕs
- 1 mrkva
- 1 cuketa
- 1 červená kápia
- 1/2 cibule
- 1/2 baklažánu
- 2 stopkové zelery
- šťava z 1/2 citrónu
- 2 PL bieleho vínneho octu
- 2 PL cukru
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Kuracie prsia nakrájajte na kúsky a marinujte ich aspoň hodinu v oleji s citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
- Baklažán, cuketu, papriku, zeler a mrkvu očistite, umyte a nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.
- Kuskus pripravte podľa návodu na obale a nechajte ho bokom.
- Na panvicu vložte cibuľu a nechajte ju zosklovatieť na olivovom oleji.
- Pridajte všetku ostatnú zeleninu a za stáleho miešania zľahka orestujte.
- Keď sú kúsky zeleniny zľahka opečené, pokvapkajte ich vínnym octom a posypte cukrom.
- Ocot nechajte odpariť a cukor rozpustiť v šťave vzniknutej z varenia zeleniny.
- Zeleninu vyberte a nechajte ju bokom.
- Na rovnakej panvici opečte marinované kúsky kurčaťa.
- Akonáhle je mäso dobre prepečené, vráťte zeleninu späť do panvice a premiešajte.
- Nechajte vychladnúť a zmiešajte s kuskusom.