Kuskusový šalát s kuracím mäsom

Kuskusový šalát s kuracím mäsom

Chutný, farebný a veľmi svieži pokrm, ktorý sa skvele hodí k jedlu v horúcich letných dňoch, ale nielen v nich. Môžete si ho upraviť podľa svojich predstáv a priniesť na stôl po celý rok.

Ingrediencie

  • 500 g kuskusu
  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 mrkva
  • 1 cuketa
  • 1 červená kápia
  • 1/2 cibule
  • 1/2 baklažánu
  • 2 stopkové zelery
  • šťava z 1/2 citrónu
  • 2 PL bieleho vínneho octu
  • 2 PL cukru
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Kuracie prsia nakrájajte na kúsky a marinujte ich aspoň hodinu v oleji s citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
  • Baklažán, cuketu, papriku, zeler a mrkvu očistite, umyte a nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno.
  • Kuskus pripravte podľa návodu na obale a nechajte ho bokom.
  • Na panvicu vložte cibuľu a nechajte ju zosklovatieť na olivovom oleji.
  • Pridajte všetku ostatnú zeleninu a za stáleho miešania zľahka orestujte.
  • Keď sú kúsky zeleniny zľahka opečené, pokvapkajte ich vínnym octom a posypte cukrom.
  • Ocot nechajte odpariť a cukor rozpustiť v šťave vzniknutej z varenia zeleniny.
  • Zeleninu vyberte a nechajte ju bokom.
  • Na rovnakej panvici opečte marinované kúsky kurčaťa.
  • Akonáhle je mäso dobre prepečené, vráťte zeleninu späť do panvice a premiešajte.
  • Nechajte vychladnúť a zmiešajte s kuskusom.
Šalát z kuskusu a kuracieho mäsa.
zdroj: poiatti.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.