Ingrediencie:
- 4 kuracie štvrťky alebo stehná
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 3 PL hnedého cukru
- 2 PL nasekaného koriandra
- 1 PL nastrúhaného zázvoru
- 1 PL nasekanej bazalky
- 1 čajová lyžička chilli omáčky
- kôra a šťava z 1 limetky
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 2-3 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup:
- Kuracie štvrťky očistite a prípadne zbavte prebytočného tuku.
- Všetky vyššie uvedené ingrediencie na marinádu, teda korenie, bylinky, cukor, sójovú omáčku a olej zmiešajte a vložte uzatvárateľného plastového vrecka.
- Potom do vrecka pridajte aj kuracie štvrťky a dobre premiešajte, aby sa mäso zo všetkých strán pokrylo marinádou.
- Vložte do chladničky a nechajte marinovať aspoň po dobu 4 hodín.
- Takto pripravené kuracie štvrťky môžete následne upiecť na grile alebo v rúre. Doba pečenia by mala byť približne 30 minút.
Kuracie mäso po ázijskom spôsobe môžete podávať s ryžou alebo zeleninovým šalátom a čerstvým pečivom.