Hermelín, syr s plesňou na povrchu , určite všetci poznáme a bežne ho radíme do nákupného zoznamu.
A prečo ho nazývame kúzelným? Hermelín môžeme pripraviť na množstvo spôsobov a vždy chutí naozaj skvele.
Vyskúšajte si 6 najlepších receptov s hermelínom a vykúzlite svojim stravníkom spokojný úsmev na perách.
Naše recepty
S akými nápojmi podávať hermelín?
Jablkový mušt – Cider
Jemná horkosť jabĺk Camembert dokonale podčiarkuje.
Pommeau
Táto zmes jablčného muštu a jablčnej brandy, ktorá pochádza z Francúzska, je ideálna, keď je vnútro vášho syra roztečené.
Šampanské
Možno je to prekvapenie, ale bublinky naozaj fungujú s mazľavým hermelínom, najmä ak je pečený alebo grilovaný.
Chenin Blanc
Je ideálny na menej zrelý hermelín.
Jemné ovocné červené vína
Ak chcete piť červené, skúste novozélandskej Pinot Noir, čílsky Merlot alebo Carmenère.