Tak na túto zeleninu sa vám budú zbiehať sliny už keď ju budete pripravovať. Cesnak a soľný nálev dokážu hotové zázraky. Bude to super príloha ku grilovanému či pečenému mäsu.
Ingrediencie:
- 250 g papričiek jalapenos nakrájané na dlhé štvrtky
- 6 strúčikov cesnaku nakrájaného na plátky
- 2 polievkové lyžice jemne mletej soli
- 4 hrnčeky vody
Postup:
- Papričky naukladáme do veľkého čistého pohára, prihodíme k nim cesnak a vložíme závažie, aby papriky zostali ponorené.
- Soľ rozmiešame vo vode, čím si pripravíme takzvanú soľanku.
- Prelejeme papriky soľným roztokom a nádobu dostatočne utesníme.
- Odložíme ju na miesto so stálou izbovou teplotou a necháme ju kvasiť po dobu 1 mesiaca.
- V priebehu fermentácie môžeme občas skontrolovať a pokiaľ nám bude ich kyslosť vyhovovať skôr, tak sa pokojne môžu začať konzumovať aj skôr.
- Potom už len stačí preniesť pohár do chladničky a spotrebovať behom 6 mesiacov.