Kvasené papričky jalapenos

Kvasené papričky jalapenos

Tak na túto zeleninu sa vám budú zbiehať sliny už keď ju budete pripravovať. Cesnak a soľný nálev dokážu hotové zázraky. Bude to super príloha ku grilovanému či pečenému mäsu.

Ingrediencie:

  • 250 g papričiek jalapenos nakrájané na dlhé štvrtky
  • 6 strúčikov cesnaku nakrájaného na plátky
  • 2 polievkové lyžice jemne mletej soli
  • 4 hrnčeky vody

Postup:

  • Papričky naukladáme do veľkého čistého pohára, prihodíme k nim cesnak a vložíme závažie, aby papriky zostali ponorené.
  • Soľ rozmiešame vo vode, čím si pripravíme takzvanú soľanku.
  • Prelejeme papriky soľným roztokom a nádobu dostatočne utesníme.
  • Odložíme ju na miesto so stálou izbovou teplotou a necháme ju kvasiť po dobu 1 mesiaca.
  • V priebehu fermentácie môžeme občas skontrolovať a pokiaľ nám bude ich kyslosť vyhovovať skôr, tak sa pokojne môžu začať konzumovať aj skôr.
  • Potom už len stačí preniesť pohár do chladničky a spotrebovať behom 6 mesiacov.
Fermentované jalapenos s čerstvým cesnakom.
Zdroj: https://nourishedkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.