Najlepšie recepty na polievky s karfiolom na jednom mieste. Inšpirujte sa u nás!

Hutná a výdatná polievka, ktorá zahreje alebo jemný krém, ktorý sa rozplýva na jazyku.

Karfiolová polievka má mnoho podôb.

Zakaždým je ale rýchla a predovšetkým zdravá.

Ktorý z receptov sa stane vašim favoritom?

Prečo jesť karfiol?

  • Karfiol je považovaný za jeden z najzdravších druhov zeleniny.
  • Obsahuje unikátne rastlinné zlúčeniny znižujúce riziká mnohých chorôb vrátane rakoviny alebo srdcových chorôb
  • Je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov – karfiol obsahuje snáď všetky vitamíny a minerály, ktoré naše telo potrebuje. V najvyšších hodnotách sa objavuje vitamín C, B6, K, draslík, mangán a fosfor.
  • Má vysoký obsah vlákniny. Tá je nevyhnutná pre zdravé fungovanie čriev, znižuje riziká niektorých chronických ochorení a navyše pomáha v boji proti obezite.
  • Karfiol je skvelým zdrojom antioxidantov, ktoré telo chránia pred škodlivými voľnými radikálmi a zápalmi
  • Pomáha pri chudnutí – má nízky obsah kalórií ale vysoký podiel vlákniny a vody, spomaľuje trávenie a podporuje pocit plnosti.
  • Má vysoký obsah cholínu, živiny, ktorá sa vyskytuje len v niekoľkých potravinách. Pritom zohráva hlavnú úlohu pri udržiavaní integrity bunkových membrán, podieľa sa na vývoji mozgu a produkcii neurotransmiterov, ktoré sú nevyhnutné pre zdravý nervový systém. Tiež pomáha zabrániť hromadeniu cholesterolu v pečeni. Nedostatok cholínu sa môže prejaviť neurologickými poruchami ako je demencia, alebo Alzheimerova choroba.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.