Karfiolové karbonátky ako rýchly obed, ktorým málokto pohrdne

Pokiaľ máte radi tento druh zeleniny, dáte mi za pravdu.

Karfiolové placky patria medzi veľmi chutné bezmäsité jedlá.

Nie je možné špekulovať ani o zdravotných prínosoch karfiolu pre náš organizmus.

A vy, ako kuchári, sa môžete zaradovať, že ide o rýchlu prípravu.

Placky z karfiolu môžete urobiť z predvareného karfiolu, ale aj surového. Keď zvolíte surový variant, opekajte pomaly a tvorte tenšie placky s nepatričnou štruktúrou karfiolu. Lepšie sa tak tepelne upraví.

Keďže ide o veľmi rýchly obed, môže vás zachrániť aj v časovom nedostatku. Okrem placiek z karfiolu si môžete pochutnať aj na ďalších vyprážaných receptoch s karfiolom .

Zvoliť ho však môžete aj ako chutnú a zdravú prílohu k ďalším pokrmom. Mrknite na recepty na prílohy z karfiolu .

A akú prílohu k nim zvoliť? Najlepšie sú zemiaky na rôzne spôsoby . Určite by sa hodil aj nejaký chutný dip na namáčanie. Jednoduchý dip treba môžete pripraviť raz dva zmiešaním bieleho jogurtu s cesnakom, soľou, čiernym korením a štipkou papriky.

Tak ktorý z receptov na karfiolové karbonátky si dáte?

Napíšte nám, ako sa vám to podarilo.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.