Kyslá červená šošovka s baklažánom

Kyslá červená šošovka s baklažánom

Okoreňte večeru týmto super zdravým receptom s vysokým obsahom vlákniny, nabitým železom a počíta sa ako 4 z vašich 5 jedál denne – je to navyše lacné!

Čo budeme potrebovať

  1. 100 g červené šošovky
  2. Lyžička kurkumy
  3. Lyžica tamaríndovej pasty
  4. Cibuľa (nakrájaná na plátky)
  5. Strúčik cesnaku (prelisovaný)
  6. Kúsok zázvoru (nastrúhaný)
  7. Lyžička kari
  8. Baklažán (nakrájaný na plátky)
  9. 500 ml vody

Postup

  1. Šošovicu, kurkumu a tamaríndovú pastu zalejeme 500 ml vody
  2. Pridáme soľ a začneme variť
  3. Šošovku varíme 15 minút, kým nám nezmäkne
  4. Z hrnca odstránime všetku penu, ktorá sa nám vytvorila
  5. Medzitým si na väčšej panvici rozohrejeme olej
  6. Pridáme cibuľu, cesnak a zázvor
  7. Opekáme dozlatista asi 5 minút
  8. Do zmesi na panvici pridáme karí a varíme ďalšie 2 minúty
  9. Pridáme šošovku a pokračujeme vo varení ďalších 10 minút
  10. Vedľa si rozohrejeme panvicu na veľmi vysokú teplotu
  11. Baklažán potrieme olejom a okoreníme
  12. Okorenené plátky baklažánu na panvici vyprážame z každej strany 2-3 minúty
  13. Šošovku na kyslo podávame s opečeným baklažánom

Šošovku môžete podávať aj s uvarenou basmati ryžou, limetkovým alebo mangovým chutney a koriandrom .

Bezmästá verzia strukovinového pokrmu s baklažánom a zeleninou.
Zdroj: cookieandkate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.