Okoreňte večeru týmto super zdravým receptom s vysokým obsahom vlákniny, nabitým železom a počíta sa ako 4 z vašich 5 jedál denne – je to navyše lacné!
Čo budeme potrebovať
- 100 g červené šošovky
- Lyžička kurkumy
- Lyžica tamaríndovej pasty
- Cibuľa (nakrájaná na plátky)
- Strúčik cesnaku (prelisovaný)
- Kúsok zázvoru (nastrúhaný)
- Lyžička kari
- Baklažán (nakrájaný na plátky)
- 500 ml vody
Postup
- Šošovicu, kurkumu a tamaríndovú pastu zalejeme 500 ml vody
- Pridáme soľ a začneme variť
- Šošovku varíme 15 minút, kým nám nezmäkne
- Z hrnca odstránime všetku penu, ktorá sa nám vytvorila
- Medzitým si na väčšej panvici rozohrejeme olej
- Pridáme cibuľu, cesnak a zázvor
- Opekáme dozlatista asi 5 minút
- Do zmesi na panvici pridáme karí a varíme ďalšie 2 minúty
- Pridáme šošovku a pokračujeme vo varení ďalších 10 minút
- Vedľa si rozohrejeme panvicu na veľmi vysokú teplotu
- Baklažán potrieme olejom a okoreníme
- Okorenené plátky baklažánu na panvici vyprážame z každej strany 2-3 minúty
- Šošovku na kyslo podávame s opečeným baklažánom
Šošovku môžete podávať aj s uvarenou basmati ryžou, limetkovým alebo mangovým chutney a koriandrom .