Kyslá šošovka s cibuľkou a špeclami

Kyslá šošovka s cibuľkou a špeclami

Tento klasický nemecký pokrm je plný bielkovinou nabitej šošovky, slaniny a zeleniny. Recept na šošovku na kyslo v tomto podaní má veľmi hustú konzistenciu a je doplnený tradičným švábskym špeclem spolu s nemeckým kvalitným bravčovým párkom.

Čo budeme potrebovať

  1. 5 plátkov slaniny (nakrájané na kocky)
  2. Veľká cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  3. Lyžica masla
  4. Mrkva (nastrúhaná)
  5. Pór (nakrájaný nadrobno)
  6. 500 g šošovky
  7. 600 ml hovädzieho vývaru
  8. Lyžička soli
  9. Bobkový list
  10. Lyžička korenia
  11. Lyžička cukru
  12. 25 ml bieleho octu
  13. Nasekaná čerstvá petržlenová vňať
  14. Špecle
  15. Bravčové párky (s vysokým obsahom mäsa min. 90%)

Postup

  1. Slaninu si opečieme na stredne rozpálenom hrnci
  2. Pridáme cibuľu a pokračujeme vo varení, približne 5-7 minút
  3. Cibuľa nám musí zosklovatieť
  4. Pridáme maslo, mrkvu a pór
  5. Varíme ďalších 5 minút
  6. Pridáme šošovku, vývar a bobkový list
  7. Premiešame a dochutíme soľou, korením a cukrom
  8. Celú zmes privedieme do varu
  9. Znížime teplotu a prikryjeme poličkou
  10. Takto šošovku varíme asi 40 minút, kým nie je mäkká
  11. Potom pridáme ocot a petržlen
  12. Pokračujeme vo varení ďalších 5 minút
  13. Pokiaľ sa vám šošovka zdá príliš hustá, nariedime jej trochou vývaru
  14. Ochutnáme a šošovku dochutíme čiernym korením, soľou alebo octom
  15. Hotovú kyslú šošovku zložíme z platne a necháme ju na 10 minút odpočívať
  16. Medzitým si podľa návodu pripravíme špecle a bravčové párky
  17. Uvarené špecle podávame so šošovkou na kyslo, párky a kyslou uhorkou
Červená šošovka s indickým chlebom a kyslou smotanou.
Zdroj: biancazapatka.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.