Kysnutá bábovka s marmeládou

Kysnutá bábovka s marmeládou

Črepníkové bábovky sú super v tom, že sa nemusíme zdržovať presným vážením každej suroviny, čo ušetrí veľa času. Tento recept je rýchly, ľahký a výsledný múčnik vynikajúci.

Ingrediencie:

  • 3/4 hrnčeka hrozienok
  • 1/4 hrnčeka pálenky z čerešní
  • 3/4 hrnčeka teplého mlieka
  • 1/2 hrnčeka cukru múčka
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 lyžičky instantného droždia
  • 1 lyžička soli
  • 2 vajcia
  • 1/2 hrnčeka neslaného zmäknutého masla
  • Blanšírované mandle

Postup:

  • Hrozienka dáme do malej misky, zalejeme pálenkou z čerešní a zatiaľ odložíme bokom.
  • Pripravíme si formu a nezabudneme ju vymazať tukom a vysypať múkou.
  • Najskôr si v menšej miske zmiešame cukor s mliekom.
  • Do inej misy nasypeme múku, instantné droždie, soľ a premiešame.
  • Prihodíme vajcia, zalejeme mliečnou zmesou a dôkladne spracujeme.
  • Keď už začína cesto dostávať tú správnu konzistenciu, pridáme hrozienka s pálenkou.
  • Cesto miesime zhruba 5 minút na doske, ak máme vhodného kuchynského robota, môžeme nechať prácu na ňom.
  • Vypracované cesto dáme do sklenenej misky, ktorú vo vnútri potrieme trochou oleja.
  • Zakryjeme vlhkou handrou a necháme odpočívať na teplom vlhkom mieste cca 10 – 15 minút.
  • Dno formy posypeme trochou blanšírovaných mandlí, ideálne, aby v každej drážke bola aspoň jedna.
  • Vyberieme cesto z misky a rozprestrieme do celej bábovkovej formy.
  • Postavíme ju na teplé vlhké miesto a necháme 2 až 4 hodiny kysnúť.
  • Akonáhle bude cesto do celej formy, že už by malo tendenciu pretekať, je čas vložiť bábovku do rúry.
  • Tú si ešte predtým predhrejeme na 180 °C.
  • Necháme piecť asi 50 minút, pričom pomocou špajle vyskúšame, či je cesto úplne upečené v strede bábovky.
  • Potom vyberieme z rúry, vyklopíme a necháme na mriežke úplne vychladnúť.
  • Bábovku podávame najlepšie čerešňovým džemom. Skvelé sú tiež slivkový lekvár.
Buchta z droždia s blanšírovanými mandľami a marmeládou.
Zdroj: https://www.ricardocuisine.com/en/recipes/3455-kugelhopf

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.