Kysnutá buchta s čučoriedkami

Kysnutá buchta s čučoriedkami

Táto čučoriedková buchta je na prípravu síce zložitejšia, ale výsledok určite stojí za to. Múčnik s čučoriedkami, z ktorého nezostane ani kúsok.

Ingrediencie na cesto

  • 500g hladkej múky
  • 60g cukru krupica
  • 100g masla
  • 2ks žĺtkov
  • 250ml mlieka
  • 30g droždia
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli

Ingrediencie na posýpku

  • 100g masla
  • 200g hrubej múky
  • 100g cukru múčka

Ostatné ingrediencie

  • čučoriedky

Postup

  • V menšej miske zmiešajte trochu vlažného mlieka s cukrom, lyžicu múky a rozdrobené droždie. Nechajte vzísť kvások.
  • V mise preosejte múku so štipkou soli. Pridajte vzídny kvások, žĺtky, cukor, vanilkový cukor. Primiešajte zvyšok mlieka a rozpustené maslo.
  • Vypracujte cesto a na pomúčenej doske vyvaľkajte na plát a preneste na plech.
  • Bohato posypte umytými a odkvapkanými čučoriedkami, posypte posýpkou a dajte piecť do predhriatej rúry na 170 ° C po dobu 20-30 minút.
  • Hotovú buchtu podávajte tak, ako máte radi ku káve alebo čaju.
Kysnutý múčnik s čučoriedkami a chrumkavou posýpkou.
Zdroj: bloggerbests.com

Máte prebytok čučoriedok alebo iného ovocia? Skúste si ho treba usušiť. Pomocníkom vám bude niektorá z našich preverených elektrických sušičiek ovocia. Ktorú vyberiete?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.