Táto čučoriedková buchta je na prípravu síce zložitejšia, ale výsledok určite stojí za to. Múčnik s čučoriedkami, z ktorého nezostane ani kúsok.
Ingrediencie na cesto
- 500g hladkej múky
- 60g cukru krupica
- 100g masla
- 2ks žĺtkov
- 250ml mlieka
- 30g droždia
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
Ingrediencie na posýpku
- 100g masla
- 200g hrubej múky
- 100g cukru múčka
Ostatné ingrediencie
- čučoriedky
Postup
- V menšej miske zmiešajte trochu vlažného mlieka s cukrom, lyžicu múky a rozdrobené droždie. Nechajte vzísť kvások.
- V mise preosejte múku so štipkou soli. Pridajte vzídny kvások, žĺtky, cukor, vanilkový cukor. Primiešajte zvyšok mlieka a rozpustené maslo.
- Vypracujte cesto a na pomúčenej doske vyvaľkajte na plát a preneste na plech.
- Bohato posypte umytými a odkvapkanými čučoriedkami, posypte posýpkou a dajte piecť do predhriatej rúry na 170 ° C po dobu 20-30 minút.
- Hotovú buchtu podávajte tak, ako máte radi ku káve alebo čaju.
Máte prebytok čučoriedok alebo iného ovocia? Skúste si ho treba usušiť. Pomocníkom vám bude niektorá z našich preverených elektrických sušičiek ovocia. Ktorú vyberiete?