Kysnutá žemľová knedľa

Kysnutá žemľová knedľa

Obľúbená klasika ako od babičky, ktorú môžete servírovať ako prílohu k rôznym omáčkam či pečenému mäsu. Nemusíte sa toho báť, s naším receptom to zvládne každý!

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • pol kocky droždia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 4 staršie žemle

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor, droždie, pridáme trochu múky a dáme vykysnúť.
  2. Staršie žemle nakrájame na malé kocky.
  3. V múke rozmiešame soľ, pridáme vykysnutý kvások.
  4. Cesto dobre vypracujeme, pridáme žemle a dáme vykysnúť.
  5. Vykysnuté cesto dáme na dosku a rozdelíme na dve časti.
  6. Každú vytvarujeme do tvaru knedle, necháme ešte trochu nakysnúť.
  7. Knedle zospodu potrieme oleja, dáme do hrnca s naparovacou vložkou a zakryjeme.
  8. Varíme v pare bez odkrývania 20 minút.
  9. Vršok hotovej knedle potrieme olejom.
  10. Užite si to!
Nakrájaná knedľa z žemlí na tanieriku.
www.dobrotyskuchyne.sk

Vyskúšajte aj naše recepty na knedle zo sliviek 5x inak, na ktorých si zaručene pochutnáte!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.