Kysnuté buchty s tvarohom

Kysnuté buchty s tvarohom

Opäť tu máme v hlavnej úlohe kysnuté cesto, tentoraz doplnené o tvaroh, ktorý vláčnosť buchiet len ​​podčiarkne. Pokiaľ milujete tvaroh rovnako ako ja, tak toto je váš recept.

Čo budeme potrebovať
Na cesto

  1. 500 g hladkej múky
  2. 50 g cukru krupica
  3. 125 g maslo (zmäknuté)
  4. 300 ml mlieka (vlažného)
  5. 40 g droždia
  6. 2 žĺtky
  7. vanilkový cukor
  8. štipka soľ
  9. citrónová kôra

Na pomazanie

  1. Vajcia (rozšľahané)

Na náplň

  1. 250 g tvarohu (polo tučného alebo tučného)
  2. 40 g múčky
  3. Žĺtok
  4. vanilkový cukor
  5. citrónová kôra

Postup

  1. Ingrediencie na cesto zmiešame dohromady
  2. Vypracujeme si cesto a to necháme asi hodinu v teple odpočívať
  3. Medzitým si zmiešame náplň
  4. Do misy dáme tvaroh, žĺtok, cukor krupice aj cukor vanilkový a nastrúhame doň citrónovú kôru
  5. Náplň do buchiet mixujeme dohladka a dáme bokom
  6. Po vykysnutí preložíme cesto na pracovnú plochu, premneme a potom rozvaľkáme
  7. Takto rozvaľkané cesto porciujeme na rovnako veľké kusy
  8. Každý kus trochu splácneme a doprostred pridáme našu tvarohovú náplň
  9. Okraje cesto pevne stlačíme dohromady a utesníme, aby nám náplň v rúre nevytiekla
  10. Buchty naukladáme do vymasteného pekáča a potrieme rozšľahaným vajcom
  11. Necháme ich chvíľu oddýchnuť, aby trochu nakysli, a potom ich preložíme do rúry
  12. Pečieme pri 170 stupňoch približne 25 minút
  13. Kysnuté buchty stačí len pred podávaním pocukrovať práškovým cukrom
Buchty plnené tvarohom a posypané práškovým cukrom v pekáči.
Zdroj: fraeuleincupcake.at

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.