Opäť tu máme v hlavnej úlohe kysnuté cesto, tentoraz doplnené o tvaroh, ktorý vláčnosť buchiet len podčiarkne. Pokiaľ milujete tvaroh rovnako ako ja, tak toto je váš recept.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 500 g hladkej múky
- 50 g cukru krupica
- 125 g maslo (zmäknuté)
- 300 ml mlieka (vlažného)
- 40 g droždia
- 2 žĺtky
- vanilkový cukor
- štipka soľ
- citrónová kôra
Na pomazanie
- Vajcia (rozšľahané)
Na náplň
- 250 g tvarohu (polo tučného alebo tučného)
- 40 g múčky
- Žĺtok
- vanilkový cukor
- citrónová kôra
Postup
- Ingrediencie na cesto zmiešame dohromady
- Vypracujeme si cesto a to necháme asi hodinu v teple odpočívať
- Medzitým si zmiešame náplň
- Do misy dáme tvaroh, žĺtok, cukor krupice aj cukor vanilkový a nastrúhame doň citrónovú kôru
- Náplň do buchiet mixujeme dohladka a dáme bokom
- Po vykysnutí preložíme cesto na pracovnú plochu, premneme a potom rozvaľkáme
- Takto rozvaľkané cesto porciujeme na rovnako veľké kusy
- Každý kus trochu splácneme a doprostred pridáme našu tvarohovú náplň
- Okraje cesto pevne stlačíme dohromady a utesníme, aby nám náplň v rúre nevytiekla
- Buchty naukladáme do vymasteného pekáča a potrieme rozšľahaným vajcom
- Necháme ich chvíľu oddýchnuť, aby trochu nakysli, a potom ich preložíme do rúry
- Pečieme pri 170 stupňoch približne 25 minút
- Kysnuté buchty stačí len pred podávaním pocukrovať práškovým cukrom