Kysnuté cesto na buchty

Kysnuté cesto na buchty

Je to stará dobrá česká klasika, ktorá jednoducho chutí. Buchty z kysnutého cesta a naplnené lekvárom alebo tvarohom, sú jednoducho jasnou voľbou, keď si chcete pochutnať na niečom tradičnom.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g hladkej múky
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 100 g cukru
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 1 droždie
  • maslo na potretie
  • štipka soli

Postup

  1. Múku, cukor a štipku soli premiešame.
  2. V strede urobíme jamku, pridáme kvasnice s trochou mlieka a rozmiešame na kašičku.
  3. Zakryjeme a necháme stáť.
  4. Pridáme zvyšné mlieko, rozpustené maslo a vajcia.
  5. Riadne vyhniteme.
  6. Necháme kysnúť asi hodinu a pol.
  7. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnikový plát hrubý asi 1 cm.
  8. Radielkom vykrojíme 20 štvorcov a do stredu každého pridáme náplň.
  9. Potom každý štvorec vytiahneme za rohy a spojíme v stredu. Prsty utesníme všetky zvary a dlaňou vytvarujeme do tvaru buchty.
  10. Vytvarované buchty skladáme vedľa seba do maslom vymasteného pekáča.
  11. Necháme kysnúť ešte 20 minút. Rúru rozohrejeme na 180 °C.
  12. Pripravené buchty dáme piecť do rozohriatej rúry. Pečieme asi 30 minút.
  13. Podávame jemne pomúčené práškovým cukrom.

Buchty môžeme upiecť aj tvarohové s ovocím, alebo si zaspomínať na škôlku s buchtičkami so šodó !

Cukrom posypané kysnuté buchty s orechovou náplňou.
Zdroj: ourbeautifulprague.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.