Kysnuté cesto na koláč

Kysnuté cesto na koláč

Bez práce nie sú koláče a bez vykysnutého cesta nikdy nebudete mať koláče, ako od babičky.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 droždie
  • 3 žĺtky + 1 vajce na potretie
  • 100 ml mlieka
  • 250 g masla
  • tvarohovo-pudingový krém na náplň
  • hrozienka

Na posýpku

  • 80 g krupicového cukru
  • 80 g masla
  • 100 g polohrubej múky

Postup

  1. Múku dáme do misy, pridáme cukor a droždie.
  2. Žĺtky, mlieko a zmäknuté maslo vpracujeme do cesta.
  3. Necháme 15 minút stáť. Cesto zhustne a bude sa s ním krásne pracovať
  4. Cesto vyvaľkáme na veľmi tenký plát a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 5 cm.
  5. Prsty do každého urobíme priehlbinu a naplníme krémom. Doprostred dáme 3 hrozienka.
  6. Potrieme ich rozšľahaným vajcom.
  7. Posypeme posýpkou.
  8. Pečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C.
Pekáč s nakysnutou sladkou buchtou s čučoriedkami.
Zdroj lovelylittlekitchen.com

Buchty môžeme upiecť aj tvarohové s ovocím, alebo si zaspomínať na škôlku s buchtičkami so šodó !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.