Bez práce nie sú koláče a bez vykysnutého cesta nikdy nebudete mať koláče, ako od babičky.
Čo budeme potrebovať
- 500 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 1 droždie
- 3 žĺtky + 1 vajce na potretie
- 100 ml mlieka
- 250 g masla
- tvarohovo-pudingový krém na náplň
- hrozienka
Na posýpku
- 80 g krupicového cukru
- 80 g masla
- 100 g polohrubej múky
Postup
- Múku dáme do misy, pridáme cukor a droždie.
- Žĺtky, mlieko a zmäknuté maslo vpracujeme do cesta.
- Necháme 15 minút stáť. Cesto zhustne a bude sa s ním krásne pracovať
- Cesto vyvaľkáme na veľmi tenký plát a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom asi 5 cm.
- Prsty do každého urobíme priehlbinu a naplníme krémom. Doprostred dáme 3 hrozienka.
- Potrieme ich rozšľahaným vajcom.
- Posypeme posýpkou.
- Pečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C.
Buchty môžeme upiecť aj tvarohové s ovocím, alebo si zaspomínať na škôlku s buchtičkami so šodó !