Ovocné knedle sú typickým českým jedlom, ktoré sa dá jesť ako hlavné jedlo alebo dezert. Dá sa robiť so všetkými druhmi ovocia. Favoritom bývajú však jahody!
Čo budeme potrebovať
- 250 g tvarohu
- 200-250 g polohrubej múky
- 1 vajce
- štipka soli
- jahody
Postup
- Tvaroh, múku, vajcia a soľ zmiešajte dohromady a vypracujte pevné pružné cesto.
- Cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche na hrúbku asi 5 mm.
- Nakrájajte na štvorčeky, na každý štvorček položte kúsok ovocia a tvarujte cesto okolo ovocia, kým nebude úplne zakryté a nebude mať tvar gule.
- Až budete hotoví s prvou várkou, zhromaždite zvyšky cesta do gule a znova vyvaľkajte.
- Medzitým dajte variť veľký hrniec s vodou (musí byť plný asi z dvoch tretín).
- Keď sa začne variť, vložte ovocné knedle – nie príliš veľa naraz, pretože potrebujú trochu dýchať.
- Priveďte späť do varu.
- Keď vyplávajú hore, pokračujte vo varení asi 3 – 5 minút.
- Vyberte ich dierovanou lyžicou a podávajte s obľúbenými prísadami.