Kysnuté jahodové knedle

Kysnuté jahodové knedle

Ovocné knedle sú typickým českým jedlom, ktoré sa dá jesť ako hlavné jedlo alebo dezert. Dá sa robiť so všetkými druhmi ovocia. Favoritom bývajú však jahody!

Čo budeme potrebovať

  • 250 g tvarohu
  • 200-250 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • jahody

Postup

  • Tvaroh, múku, vajcia a soľ zmiešajte dohromady a vypracujte pevné pružné cesto.
  • Cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche na hrúbku asi 5 mm.
  • Nakrájajte na štvorčeky, na každý štvorček položte kúsok ovocia a tvarujte cesto okolo ovocia, kým nebude úplne zakryté a nebude mať tvar gule.
  • Až budete hotoví s prvou várkou, zhromaždite zvyšky cesta do gule a znova vyvaľkajte.
  • Medzitým dajte variť veľký hrniec s vodou (musí byť plný asi z dvoch tretín).
  • Keď sa začne variť, vložte ovocné knedle – nie príliš veľa naraz, pretože potrebujú trochu dýchať.
  • Priveďte späť do varu.
  • Keď vyplávajú hore, pokračujte vo varení asi 3 – 5 minút.
  • Vyberte ich dierovanou lyžicou a podávajte s obľúbenými prísadami.
Nadýchané kysnuté cesto s čerstvými jahodami na zabalenie.
Zdroj: cooklikeczechs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.