Kysnuté knedle v pare s omáčkou

Kysnuté knedle v pare s omáčkou

Pokiaľ ide o túto zaujímavú receptúru, snúbia sa tu nadýchané, ľahučké, jemné a veľmi chutné bochníčky cesta s luxusnou omáčkou, ktorá je dokonale sladká a lahodná.

Ingrediencie:

Na knedličky:

  • 1 vrecúško droždia
  • 1/4 hrnčeka vlažnej vody
  • 1/2 hrnčeka teplého mlieka
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 2 lyžice masla
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1 a 1/2 až 3 hrnčeky polohrubej múky

Na čučoriedkovú omáčku:

  • 3 hrnčeky čerstvých čučoriedok
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • Trochu vody
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy

Postup:

  • Droždie nasypeme do vlažnej vody, necháme asi 5 minút odstáť, potom miešame, kým sa nerozpustí.
  • V mise zmiešame cukor, maslo, soľ, vajcia a teplé mlieko. Akonáhle je mlieko miešaním vlažnejšie, vmiešame rozpustené droždie.
  • Postupne pridávame múku tak, aby vzniklo tuhé cesto, ktoré zakryjeme čistou utierkou a necháme zvoľna kysnúť na dvojnásobný objem.
  • Potom vyklopíme na pomúčenú dosku a ľahko miesime, aby bolo cesto pekne hladké.
  • Vyvaľkáme na plát s hrúbkou 1 cm a vykrájame kolieska s priemerom asi 3 cm.
  • Zakryjeme utierkou a necháme znova kysnúť na dvojnásobok.
  • Potom zľahka vymažeme parný kôš, naukladáme doň kolieska a necháme 10 minút naparovať.
  • Medzitým dôkladne prepláchneme čučoriedky, dáme do hrnca, zasypeme cukrom, prilejeme trochu vody a privedieme na strednom ohni do varu, aby sa cukor rozpustil.
  • Varíme tak dlho, pokiaľ nebude omáčka konzistenciu ako sirup. Nakoniec pridáme ešte citrónovú šťavu a naposledy zamiešame.
  • Odstavíme z tepla a prelejeme do misky. Dáme ochladiť do chladničky.
  • Keď sú knedle hotové, prelejeme ich na tanieri čučoriedkovou omáčkou.

Tip: Omáčku je najlepšie pripraviť vo chvíli, keď cesto ešte len kysne, aby mala čas dobre vychladnúť.

Nemecké naparované knedle zaliate omáčkou plnou čerstvých čučoriedok.
Zdroj: https://food52.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.