Cesto na lievance v tomto recepte je krásne nadýchané a ľahké av spojení s ovocím a kyslou smotanou je to úplná lahôdka!
Ingrediencie
- 400 ml mlieka
- 300 g polohrubej múky
- 50 g krupicového cukru
- 3 vajcia
- 3/4 vrecúška sušeného droždia
- štipka soli
Postup
- Do vlažného mlieka vmiešame droždie a potom múku s cukrom, nakoniec vajíčka a štipku soli.
- Všetko riadne vymiešame a necháme nakysnúť.
- Cesto je redšie a väčšinou znásobí raz svoj objem.
- Je to naozaj dôležité práve preto, aby boli lievance pekne nadýchané.
- Necháme kysnúť asi 45 minút.
- Potom vyprážame v lievanečníku lievance z oboch strán do zlatej farby.
- Podávame s kyslou smotanou, medom a čerstvým ovocím.