Kysnuté lívančeky z droždia

Kysnuté lívančeky z droždia

Cesto na lievance v tomto recepte je krásne nadýchané a ľahké av spojení s ovocím a kyslou smotanou je to úplná lahôdka!

Ingrediencie

  • 400 ml mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • 50 g krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 3/4 vrecúška sušeného droždia
  • štipka soli

Postup

  1. Do vlažného mlieka vmiešame droždie a potom múku s cukrom, nakoniec vajíčka a štipku soli.
  2. Všetko riadne vymiešame a necháme nakysnúť.
  3. Cesto je redšie a väčšinou znásobí raz svoj objem.
  4. Je to naozaj dôležité práve preto, aby boli lievance pekne nadýchané.
  5. Necháme kysnúť asi 45 minút.
  6. Potom vyprážame v lievanečníku lievance z oboch strán do zlatej farby.
  7. Podávame s kyslou smotanou, medom a čerstvým ovocím.
Nadýchané lievance naskladané na sebe na tanieriku, zaliate javorovým sirupom a ozdobené čerstvým lesným ovocím.
www.goodthingsbaking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.