Už trochu pracnejšie sú knedle kysnuté. Vy ich však hravo zvládnete a navyše si skvele pochutnáte.
INGREDIENCIA
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 lyžička soli
- 1 hrnček plnotučného mlieka
- 1 vajce
- 1 kocka droždia
- marhule
- maslo
- tvrdý tvaroh
- práškový cukor
POSTUP
- Do misy nasypeme múku.
- Vytvoríme jamku a nalejeme do nej trochu mlieka a zasypeme droždím.
- Posypeme cukrom a múkou.
- Necháme v teple kysnúť.
- Pridáme soľ, vajcia a zvyšok mlieko.
- Miešame a vypracujeme cesto.
- Opäť necháme chvíľu kysnúť.
- Z cesta tvoríme knedle, do stredu každého vložíme vykôstkovanú marhuľu.
- Knedle vložíme do vriacej vody a varíme približne 8 minút.
- Každá knedľa prepichneme, aby vyšla para.
- Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.