Kysnuté marhuľové knedle

Kysnuté marhuľové knedle

Už trochu pracnejšie sú knedle kysnuté. Vy ich však hravo zvládnete a navyše si skvele pochutnáte.

INGREDIENCIA

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 hrnček plnotučného mlieka
  • 1 vajce
  • 1 kocka droždia
  • marhule
  • maslo
  • tvrdý tvaroh
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Do misy nasypeme múku.
  2. Vytvoríme jamku a nalejeme do nej trochu mlieka a zasypeme droždím.
  3. Posypeme cukrom a múkou.
  4. Necháme v teple kysnúť.
  5. Pridáme soľ, vajcia a zvyšok mlieko.
  6. Miešame a vypracujeme cesto.
  7. Opäť necháme chvíľu kysnúť.
  8. Z cesta tvoríme knedle, do stredu každého vložíme vykôstkovanú marhuľu.
  9. Knedle vložíme do vriacej vody a varíme približne 8 minút.
  10. Každá knedľa prepichneme, aby vyšla para.
  11. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.
Knedle z marhúľ servírované na tanieri s vidličkou, posypané cukrom.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.