Kysnuté pečivo svätého Martina

Kysnuté pečivo svätého Martina

Pokiaľ si chcete pripraviť sladké rožky, ale nemáte ani tú najmenšiu chuť zarábať cesto, môžete si kúpiť hotové kysnuté cesto na buchty a koláč.

Ingrediencie:

  • 2 hotové kysnuté cestá na buchty a koláč
  • 1/4 hrnčeka maku
  • 3/4 hrnčeka nasekaných vlašských orechov
  • 1/4 hrnčeka hrozienok
  • 1/4 hrnčeka nakrájaných mandlí
  • 1/4 hrnčeka rozdrobených maslových sušienok
  • 3 polievkové lyžice smotany
  • 1/3 hrnčeka cukru múčka
  • 1 lyžica masla
  • Štipka soli
  • 1 lyžička mandľového extraktu

Na dohotovenie:

  • 1 lyžica masla
  • 1/3 hrnčeka práškového cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 hrnčeka jemne nasekaných arašidov
  • Mlieko podľa potreby

Postup:

  • Mak, vlašské orechy, hrozienka, mandle aj sušienky dáme do kuchynského robota a necháme mixovať tak dlho, až bude všetko krásne jemné.
  • Preložíme do malého hrnca, pridáme smotanu, práškový cukor, maslo, štipku soli a privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme na strednom ohni po dobu 5 minút.
  • Odstavíme, vmiešame mandľový extrakt a necháme vychladnúť.
  • Cestá vybalíme, rozložíme a rozdelíme na 16 trojuholníkov. Na každý z nich dáme kúsok náplne na širšiu stranu. Použijeme cukrárske vrecko alebo lyžičku.
  • Zrolujeme a vytvarujeme do podkovy. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Rožky naukladáme na plech a pečieme asi 12 minút.
  • Upečené podkovy necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme glazúru/polevu.
  • Zmiešame cukor s maslom, vanilkou aj mliekom a potrieme vychladnuté rožteky. Nakoniec posypeme jemne nasekanými arašidmi.
Podkovy so sladkou glazúrou.
Zdroj: https://polishhousewife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.