Pokiaľ si chcete pripraviť sladké rožky, ale nemáte ani tú najmenšiu chuť zarábať cesto, môžete si kúpiť hotové kysnuté cesto na buchty a koláč.
Ingrediencie:
- 2 hotové kysnuté cestá na buchty a koláč
- 1/4 hrnčeka maku
- 3/4 hrnčeka nasekaných vlašských orechov
- 1/4 hrnčeka hrozienok
- 1/4 hrnčeka nakrájaných mandlí
- 1/4 hrnčeka rozdrobených maslových sušienok
- 3 polievkové lyžice smotany
- 1/3 hrnčeka cukru múčka
- 1 lyžica masla
- Štipka soli
- 1 lyžička mandľového extraktu
Na dohotovenie:
- 1 lyžica masla
- 1/3 hrnčeka práškového cukru
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1/4 hrnčeka jemne nasekaných arašidov
- Mlieko podľa potreby
Postup:
- Mak, vlašské orechy, hrozienka, mandle aj sušienky dáme do kuchynského robota a necháme mixovať tak dlho, až bude všetko krásne jemné.
- Preložíme do malého hrnca, pridáme smotanu, práškový cukor, maslo, štipku soli a privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme na strednom ohni po dobu 5 minút.
- Odstavíme, vmiešame mandľový extrakt a necháme vychladnúť.
- Cestá vybalíme, rozložíme a rozdelíme na 16 trojuholníkov. Na každý z nich dáme kúsok náplne na širšiu stranu. Použijeme cukrárske vrecko alebo lyžičku.
- Zrolujeme a vytvarujeme do podkovy. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Rožky naukladáme na plech a pečieme asi 12 minút.
- Upečené podkovy necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme glazúru/polevu.
- Zmiešame cukor s maslom, vanilkou aj mliekom a potrieme vychladnuté rožteky. Nakoniec posypeme jemne nasekanými arašidmi.