Už ste niekedy vyskúšali recept na kysnutý zemiak z rúry?
Je to skvelá alternatíva, ku klasickému vyprážanému na panvici.
Je zdravšia, chutnejšia a môžete ho zahryznúť vlastne úplne ku všetkému.
Skúsite ho?
Naše recepty
Ako využiť zvyšky zemiakov?
Zemiakové placky s brokolicou a syrom
Je to premena zemiakovej kaše zo smotanovej na chrumkavú. Naplňte ich cesnakom, brokolicou a ostrým čedarom, potom obaľte v strúhanke.
Plnené lištové cesto zemiakmi
Náplň pripravíte tak, že uvaríte trochu mrkvy a zmiešame so zvyšnou zemiakovou kašou, varenou cibuľou, hráškom, koriandrom, mätou, garam masalou, serrano a soľou. Po lyžiciach zmes naskladajte na štvorčeky z lístkového cesta, preložte, stlačte a upečte.
Čokoládový zemiakový koláč s ganachom
Vieme, že to znie divne. Ale v tomto čokoládovom koláči sú zvyšky zemiakovej kaše s klasickými ingredienciami, ako sú cukor, múka, maslo a rozpustená čokoláda.
Pečené zemiaky so smotanovou omáčkou z bieleho korenia
Pripravte si bešamel ochutenú bielym korením, ktorý dodá zemitú chuť a ochutí vaše zvyšné pečené zemiaky.
Pečené zemiaky s krémovým pažítkovým pestom
Pokiaľ máte upečené zemiaky, vydlabte dužinu a zmiešajte ju s cesnakom, rukolou, jarnou cibuľkou, pažítkou a olivovým olejom. Šupku zemiakov naplňte zmesou a pečte 20 minút, kým náplň na povrchu nezhnedne.
Zemiaková pórová polievka
Začnite zmäkčením póru v holandskej rúre, potom pridajte uvarené zemiaky a vodu. Rozmixujte v mixéri a voilà!