Vynikajúce recepty na nakysnutý zemiak upečený v rúre je tá správna alternatíva, ak chcete jesť zdravšie

Už ste niekedy vyskúšali recept na kysnutý zemiak z rúry?

Je to skvelá alternatíva, ku klasickému vyprážanému na panvici.

Je zdravšia, chutnejšia a môžete ho zahryznúť vlastne úplne ku všetkému.

Skúsite ho?

Ako využiť zvyšky zemiakov?

Zemiakové placky s brokolicou a syrom
Je to premena zemiakovej kaše zo smotanovej na chrumkavú. Naplňte ich cesnakom, brokolicou a ostrým čedarom, potom obaľte v strúhanke.

Plnené lištové cesto zemiakmi
Náplň pripravíte tak, že uvaríte trochu mrkvy a zmiešame so zvyšnou zemiakovou kašou, varenou cibuľou, hráškom, koriandrom, mätou, garam masalou, serrano a soľou. Po lyžiciach zmes naskladajte na štvorčeky z lístkového cesta, preložte, stlačte a upečte.

Čokoládový zemiakový koláč s ganachom
Vieme, že to znie divne. Ale v tomto čokoládovom koláči sú zvyšky zemiakovej kaše s klasickými ingredienciami, ako sú cukor, múka, maslo a rozpustená čokoláda.

Pečené zemiaky so smotanovou omáčkou z bieleho korenia
Pripravte si bešamel ochutenú bielym korením, ktorý dodá zemitú chuť a ochutí vaše zvyšné pečené zemiaky.

Pečené zemiaky s krémovým pažítkovým pestom
Pokiaľ máte upečené zemiaky, vydlabte dužinu a zmiešajte ju s cesnakom, rukolou, jarnou cibuľkou, pažítkou a olivovým olejom. Šupku zemiakov naplňte zmesou a pečte 20 minút, kým náplň na povrchu nezhnedne.

Zemiaková pórová polievka
Začnite zmäkčením póru v holandskej rúre, potom pridajte uvarené zemiaky a vodu. Rozmixujte v mixéri a voilà!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.