Kysnutie zajačikovia s medom

Kysnutie zajačikovia s medom

Týmito kysnutými veľkonočnými zajačikmi potešíte najmä tie najmenšie. Čo tak ako špeciálna výslužka pre koledníkov?

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej múky
  • 1/4 l mlieka
  • 2 žĺtky
  • 120 g masla
  • 80 g medu
  • 30 g droždie
  • štipka soli
  • citrónová kôra
  • bielok na potretie

Postup

  • Vytvoríme kysnuté cesto – pomôcť vám môže domáca pekáreň.
  • Po vykysnutí z cesta tvarujeme zajačikmi podľa obrázkov alebo aj judáša.
  • Opäť necháme kysnúť na plechu, potrieme bielkom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C.
  • Vychladnutým zajačikom vytvoríme oči pomocou čokolády.
Lahodný veľkonočný kysnutý zajačik ako obdoba judášov.
akcnezeny.sk

Náš tip: Ochutnajte tiež niektorý z našich receptov na veľkonočný bochník .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.