Týmito kysnutými veľkonočnými zajačikmi potešíte najmä tie najmenšie. Čo tak ako špeciálna výslužka pre koledníkov?
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky
- 1/4 l mlieka
- 2 žĺtky
- 120 g masla
- 80 g medu
- 30 g droždie
- štipka soli
- citrónová kôra
- bielok na potretie
Postup
- Vytvoríme kysnuté cesto – pomôcť vám môže domáca pekáreň.
- Po vykysnutí z cesta tvarujeme zajačikmi podľa obrázkov alebo aj judáša.
- Opäť necháme kysnúť na plechu, potrieme bielkom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C.
- Vychladnutým zajačikom vytvoríme oči pomocou čokolády.
Náš tip: Ochutnajte tiež niektorý z našich receptov na veľkonočný bochník .