Kysnutý rebarborový koláč s posýpkou

Kysnutý rebarborový koláč s posýpkou

Ak máte radi vláčne a nadýchané múčniky, tak si vyskúšajte kysnutú variantu tohto lahodného koláča s rebarborou.

Ingrediencie

  • 4 žĺtky
  • 150g cukru
  • 20g droždia
  • 1 šálka vlažného mlieka
  • 470g hladkej múky
  • Kôra z 1 citróna
  • 65g rozpusteného masla
  • 500g rebarbory

Ingrediencie na posýpku

  • 180g hladkej múky
  • 100g cukru
  • 125g rozpusteného masla

Postup

  • Vyložte plech papierom na pečenie alebo ho vysypte múkou.
  • Vo veľkej miske zmiešajte žĺtky s cukrom.
  • V inej miske zmiešajte droždie s cukrom, zalejte vlažným mliekom a nechajte vzísť kvások.
  • Zmes s kváskom pridajte do žĺtkovej zmesi.
  • Pridajte múku, citrónovú kôru, rozpustené maslo a všetko riadne zmiešajte.
  • Cesto nechajte kysnúť po dobu jednej hodiny alebo kým sa nezdvojnásobí svoju veľkosť.
  • Zarovnajte ho, preneste na plech a nechajte kysnúť ďalších 30 minút.
  • Pripravte si posýpku zmiešaním všetkých ingrediencií.
  • Potom navrch rozprestrite nakrájanú rebarboru a posypte posýpkou.
  • Pečte 25-35 minút na 180 ° C alebo dozlatista.
Koláč s rebarborou a posýpkou
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.