Ak máte radi vláčne a nadýchané múčniky, tak si vyskúšajte kysnutú variantu tohto lahodného koláča s rebarborou.
Ingrediencie
- 4 žĺtky
- 150g cukru
- 20g droždia
- 1 šálka vlažného mlieka
- 470g hladkej múky
- Kôra z 1 citróna
- 65g rozpusteného masla
- 500g rebarbory
Ingrediencie na posýpku
- 180g hladkej múky
- 100g cukru
- 125g rozpusteného masla
Postup
- Vyložte plech papierom na pečenie alebo ho vysypte múkou.
- Vo veľkej miske zmiešajte žĺtky s cukrom.
- V inej miske zmiešajte droždie s cukrom, zalejte vlažným mliekom a nechajte vzísť kvások.
- Zmes s kváskom pridajte do žĺtkovej zmesi.
- Pridajte múku, citrónovú kôru, rozpustené maslo a všetko riadne zmiešajte.
- Cesto nechajte kysnúť po dobu jednej hodiny alebo kým sa nezdvojnásobí svoju veľkosť.
- Zarovnajte ho, preneste na plech a nechajte kysnúť ďalších 30 minút.
- Pripravte si posýpku zmiešaním všetkých ingrediencií.
- Potom navrch rozprestrite nakrájanú rebarboru a posypte posýpkou.
- Pečte 25-35 minút na 180 ° C alebo dozlatista.