Kysnutý ríbezľový koláč

Kysnutý ríbezľový koláč

Tento koláč z ríbezlí je prekvapivo jednoduchý a rýchly. Aj keď sa vám kysnuté cesto často nedarí, tento koláč by ste mali v pohode zvládnuť!

Budete potrebovať:

Na cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 5 lyžíc oleja
  • ½ kocky droždie
  • štipku soli
  • mlieko
  • 100 g cukru
  • červené alebo čierne ríbezle

Na posypku:

  • 200 g hrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g masla

Postup prípravy:

  • Zo všetkých prísad vypracujte cesto a nechajte ho vykysnúť.
  • Vykysnuté cesto potom rozložte na vymastený plech a posypte veľmi husto ríbezľami.
  • Pripravte z uvedených surovín posypkou, ktorú ovocie posypte.
  • Pečte pri strednej teplote cca 45 minút.
kysnutý koláč pokrytý čiernymi ríbezľami
Zdroj foto: stockfreeimages.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.