Tento koláč z ríbezlí je prekvapivo jednoduchý a rýchly. Aj keď sa vám kysnuté cesto často nedarí, tento koláč by ste mali v pohode zvládnuť!
Budete potrebovať:
Na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 5 lyžíc oleja
- ½ kocky droždie
- štipku soli
- mlieko
- 100 g cukru
- červené alebo čierne ríbezle
Na posypku:
- 200 g hrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 100 g masla
Postup prípravy:
- Zo všetkých prísad vypracujte cesto a nechajte ho vykysnúť.
- Vykysnuté cesto potom rozložte na vymastený plech a posypte veľmi husto ríbezľami.
- Pripravte z uvedených surovín posypkou, ktorú ovocie posypte.
- Pečte pri strednej teplote cca 45 minút.