Lacný bezlepkový recept na krekry

Lacný bezlepkový recept na krekry

Stačí nalámať a podávať s vašim obľúbeným dipom. Tieto krekry z quinoy a ciroku sú navyše obohatené o kel. Pokojne si ich pred pečením potrite vajcom, posypte semienkami a využite ako zdravé chrumkanie.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček opraženej múky z quinoy
  • ½ hrnčeka múky z ciroku
  • ½ hrnčeka nutričných kvasníc
  • ½ lyžičky soli
  • ½ hrnčeka nadrobno nasekaného kelu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ⅔ hrnčeka studenej vody

Postup:

  • Rúru si predhrejte na 230 °C.
  • Opražte si múku z quinoy na suchej panvici.
  • Nechajte ju 5 minút schladiť.
  • Pridajte ju do mixéra spolu s múkou z ciroku, kelom, kvasnicami a soľou.
  • Počas mixovania pridajte vodu a mixujte ďalších 30 sekúnd.
  • Z cesta si urobte bochník a nechajte ho pár minút odpočinúť.
  • Cesto si rozdeľte na 4 kusy.
  • Každý kúsok si vyvaľkajte na kúsku papiera na pečenie do tenkej placky.
  • Pečte po dobu 5-6 minút.
  • Potom ešte nechajte dosušiť vo vypnutej rúre.
bezlepkové krekry so kelom
Zdroj: mindovermunch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.