Stačí nalámať a podávať s vašim obľúbeným dipom. Tieto krekry z quinoy a ciroku sú navyše obohatené o kel. Pokojne si ich pred pečením potrite vajcom, posypte semienkami a využite ako zdravé chrumkanie.
Ingrediencie:
- 1 hrnček opraženej múky z quinoy
- ½ hrnčeka múky z ciroku
- ½ hrnčeka nutričných kvasníc
- ½ lyžičky soli
- ½ hrnčeka nadrobno nasekaného kelu
- 2 lyžice olivového oleja
- ⅔ hrnčeka studenej vody
Postup:
- Rúru si predhrejte na 230 °C.
- Opražte si múku z quinoy na suchej panvici.
- Nechajte ju 5 minút schladiť.
- Pridajte ju do mixéra spolu s múkou z ciroku, kelom, kvasnicami a soľou.
- Počas mixovania pridajte vodu a mixujte ďalších 30 sekúnd.
- Z cesta si urobte bochník a nechajte ho pár minút odpočinúť.
- Cesto si rozdeľte na 4 kusy.
- Každý kúsok si vyvaľkajte na kúsku papiera na pečenie do tenkej placky.
- Pečte po dobu 5-6 minút.
- Potom ešte nechajte dosušiť vo vypnutej rúre.