Ľahká jarná plnka

Ľahká jarná plnka

Veľká noc je časom osláv dobrým jedlom a pitím. No a kedy inokedy vlastne možno využiť lepšie sezónnu, v tomto prípade jarnú zeleninu ako práve počas sviatkov jari. Tento recept je ideálny pre milovníkov špargle alebo hrášku.

Ingrediencie:

  • 1 bochník semienkového chleba
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 zväzok špargle
  • 1 hrnček čerstvého hrášku (mrazený musíme najskôr rozmraziť, aby pustil vodu)
  • 1 hrnček mladých sójových bôbov (nájdeme aj pod názvom Edamame)
  • 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 9 zelených cibuliek
  • 1/3 hrnčeka čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice čerstvého tymiánu
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • Soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • 1 – 2 hrnčeky zeleninového vývaru

Postup:

  • Chlieb si deň vopred nakrájame na kocky veľkosti 2,5 x 2,5 cm a rozprestrieme na plech.
  • Dáme do vypnutej rúry a necháme cez noc, aby trochu spevnil a stvrdol, vďaka čomu si v plnke zachová tvar a nebude rozmáčaný.
  • Druhý deň očistíme cesnak a prelisujeme. Mrkva oškrabeme a nakrájame najemno.
  • Špargľu odrežeme konce, potom spolu s očistenou cibuľkou jemne nasekáme.
  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a vymažeme vyšší pekáč maslom.
  • Na strednom ohni zahrejeme vo väčšej panvici olivový olej.
  • Vhodíme cesnak, mrkvu aj špargľu a restujeme cca 8 minút, až bude všetko mäkké.
  • Prihodíme cesnak, sójové bôby, k tomu citrónovú šťavu a jarnú cibuľku.
  • Restujeme asi 5 minút a vmiešame bylinky. Osolíme aj okoreníme podľa chuti.
  • Odstavíme, pridáme chlieb a 1 – 2 hrnčeky vývaru. Premiešame a strážime si, aby sa chlieb nerozpadol.
  • Preklopíme do pripraveného pekáča. Zakryjeme alobalom a pečieme 28 – 30 minút.
  • Potom vyberieme z rúry, opatrne odstránime alobal a necháme 5 minút odpočívať.
  • Potom už len stačí naservírovať na jednotlivé porcie.
Špičkový recept na vegánsku jarnú plnku.
Zdroj: https://ohsheglows.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.