Ľahká šľahačková roláda bez múky

Ľahká šľahačková roláda bez múky

Vyhýbate sa lepku alebo máte bezlepkovú diétu? Rolády z piškótov so šľahačkou sa ani tak nemusíte vzdávať. Možno ju ľahko pripraviť aj bez múky.

INGREDIENCIA

Cesto

  • 120 g práškového cukru
  • 5 ks vajcia (rozdelené na žĺtky a bielky)
  • 2 lyžice kakaa
  • štipka soli

Náplň

  • 1 smotana na šľahanie
  • 0,5 vrecka stužovača
  • vanilkový cukor

Na vymazanie

  • maslo
  • kokos na vysypanie (ak chcete naozaj roládu vhodnú pre celiakov, rozhodne nevysypávajte plech múkou!)

POSTUP

  1. Z bielkov a štipky soli ušľahajte pevný sneh.
  2. Zmiešajte práškový cukor, kakao a žĺtky.
  3. Ľahko tieto dve hmoty spojte a vytvorte jednoliatu zmes.
  4. Plech vyložte papierom na pečenie.
  5. Ten pomažte maslom a vysypte kokosom.
  6. Cesto rovnomerne rozotrite na kokos.
  7. Pečte 8 minút vo vopred vyhriatej rúre na 250 °C.
  8. Po vytiahnutí cesto preklopte z plechu tak, aby ste dokázali zložiť papier na pečenie.
  9. Počas chladnutia vyšľahajte smotanu so stužovačom a cukrom.
  10. Rozotrite krém na vychladnuté cesto a opatrne zatočte.

Nakrájaná šľahačková roláda pripravená na servírovanie
Zdroj: gimmesomeoven.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.