Vyhýbate sa lepku alebo máte bezlepkovú diétu? Rolády z piškótov so šľahačkou sa ani tak nemusíte vzdávať. Možno ju ľahko pripraviť aj bez múky.
INGREDIENCIA
Cesto
- 120 g práškového cukru
- 5 ks vajcia (rozdelené na žĺtky a bielky)
- 2 lyžice kakaa
- štipka soli
Náplň
- 1 smotana na šľahanie
- 0,5 vrecka stužovača
- vanilkový cukor
Na vymazanie
- maslo
- kokos na vysypanie (ak chcete naozaj roládu vhodnú pre celiakov, rozhodne nevysypávajte plech múkou!)
POSTUP
- Z bielkov a štipky soli ušľahajte pevný sneh.
- Zmiešajte práškový cukor, kakao a žĺtky.
- Ľahko tieto dve hmoty spojte a vytvorte jednoliatu zmes.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- Ten pomažte maslom a vysypte kokosom.
- Cesto rovnomerne rozotrite na kokos.
- Pečte 8 minút vo vopred vyhriatej rúre na 250 °C.
- Po vytiahnutí cesto preklopte z plechu tak, aby ste dokázali zložiť papier na pečenie.
- Počas chladnutia vyšľahajte smotanu so stužovačom a cukrom.
- Rozotrite krém na vychladnuté cesto a opatrne zatočte.