Ľahká zemiaková polievka s hubami

Ľahká zemiaková polievka s hubami

Zemiakovačka rozhodne patrí medzi najobľúbenejšie české polievky. Ale klasická býva zahusťovaná múkou, skúste pripraviť tento odľahčený variant, ktorý príde v teplom lete vhod.

INGREDIENCIA

  • hrsť sušených húb
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 petržlen
  • 1/4 menšieho zeleru
  • ružičkový kel alebo pokrájaný kelový list
  • 1 malá cibuľa
  • soľ
  • 2 guličky nového korenia
  • 4 guličky korenia
  • 1 bobkový list
  • 5 zemiakov
  • korenie
  • majorán
  • strúčik cesnaku

POSTUP

  1. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme ich napučať.
  2. Zeleninu očistíme a pokrájame.
  3. Z cibule len orežeme korienky a odstránime vrchnú vrstvu šupky.
  4. Do hrnca s osolenou vodou vložíme zeleninu, celú cibuľu, guličky korenia a bobkový list.
  5. Privedieme do varu, povaríme, kým zelenina nie je takmer mäkká.
  6. Pridáme olúpané, na kocky nakrájané zemiaky, huby aj s tekutinou z nich a spoločne varíme domäkka.
  7. Z polievky vyberieme cibuľu, korenie, polievku dochutíme soľou a korením, majoránom a čerstvo prelisovaným strúčikom cesnaku.
Polievka zo zemiakov s hubami v mištičke na doske.
www.tasteactually.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.