Ako už názov napovedá, raňajky podľa tejto receptúry budú ľahučké, chutné, jednoduché a radi sa k nej budete vracať.
Stačí len vyskúšať túto zaujímavú receptúru. Vďaka kukuričnému škrobu budú dokonale chrumkavé a napriek tomu jemné.
Ingrediencie:
Cesto:
- 100 g hladkej múky
- 30 g kukuričného škrobu
- 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky jedlej sódy
- 1 polievková lyžica hnedého cukru
- 1/2 lyžičky soli
- 235 ml mlieka
- 80 ml oleja ochuteného citrónom
- 1 vajce veľkosti L
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Na ozdobu:
- Maslo
- Javorový sirup
- Čerstvé ovocie
Postup:
- Do stredne veľkej misky dáme múku, kukuričný škrob, cukor, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a dôkladne našľaháme.
- V inej miske zmiešame mlieko, ochutený olej, vajcia a vanilkový extrakt.
- Akonáhle je mliečna zmes dostatočne premiešaná, pridáme ju do zmesi s múkou a šľaháme, až kým nevznikne hladké cesto.
- Potom cesto odložíme nabok a necháme 15 minút odpočívať.
- Predhrejeme si klasickú rúru na 200 stupňov a nahrejeme vaflovač.
- Trochu cesta nalejeme na plochu na pečenie vaflovača, ktorú ešte predtým postriekame kuchynským sprejom.
- Pečieme do chrumkava a zlatohneda. Hotové vafle postupne vkladáme priamo do rúry, ktorú sme si nahriali na 200 stupňov. Dávame ich priamo na mriežku, prípadne môžeme použiť alobal či plech. Akonáhle vložíme prvú vafľu, rúru stiahneme na cca 90 stupňov.
- Postupne takto spracujeme všetko cesto a vafle udržujeme teplé, kým ich nebudeme servírovať.
- Potom už len stačí dať na tanier, ozdobiť maslom, javorovým sirupom a čerstvým ovocím.
Tip: Ak si neviete rady s výberom toho správneho prístroja, mrknite na náš veľký test elektrických vaflovačov .