Ľahké octové pečivo

Ľahké octové pečivo

Nadýchané krehké cukroví, ktoré sa pri pečení krásne nafúkne a vo vnútri vznikne dutina.

Ingrediencie:

  • 350 g hladkej múky
  • 300 g masla
  • 2 žĺtky
  • 4 PL mlieka
  • 1 PL octu
  • 1 PL rumu
  • práškový cukor na obalenie

Postup:

  1. V mise si zmiešajte najskôr suché prísady, teda preosiatu múku a maslo.
  2. Pridajte mlieko, ocot, rum a žĺtky a ručne vypracujte na cesto.
  3. Následne za pomoci valčeka cesto rozvaľkajte na výšku asi jedného centimetra.
  4. Pomocou vykrajovačov z cesta vykrájajte rozmanité tvary.
  5. Tie vložte na plech s papierom na pečenie.
  6. Pečte v rúre predhriatej na 170 ° C asi 10-15 minút dozlatista.
  7. Ešte teplé otcové pečivo obaľte v práškovom cukre.
Ľahké vianočné pečivo s octom.
Zdroj: ciaoflorentina.com

Chcete si pripraviť tú najlepšiu zrkadlovú čokoládovú polevu? Inšpirujte sa našimi polevami z čokolády!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.