Nadýchané krehké cukroví, ktoré sa pri pečení krásne nafúkne a vo vnútri vznikne dutina.
Ingrediencie:
- 350 g hladkej múky
- 300 g masla
- 2 žĺtky
- 4 PL mlieka
- 1 PL octu
- 1 PL rumu
- práškový cukor na obalenie
Postup:
- V mise si zmiešajte najskôr suché prísady, teda preosiatu múku a maslo.
- Pridajte mlieko, ocot, rum a žĺtky a ručne vypracujte na cesto.
- Následne za pomoci valčeka cesto rozvaľkajte na výšku asi jedného centimetra.
- Pomocou vykrajovačov z cesta vykrájajte rozmanité tvary.
- Tie vložte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte v rúre predhriatej na 170 ° C asi 10-15 minút dozlatista.
- Ešte teplé otcové pečivo obaľte v práškovom cukre.
Chcete si pripraviť tú najlepšiu zrkadlovú čokoládovú polevu? Inšpirujte sa našimi polevami z čokolády!