Ľahký baklažánový krém

Ľahký baklažánový krém

Kombinácia chuti a arómy v tejto polievke je vďaka baklažánu, paradajkám a čerstvým bylinkám úplne dokonalá.

Ingrediencie

  • 1000 g baklažánu
  • 350 g ďatľových rajčín
  • 150 g červenej cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 šalotky
  • 1500 ml zeleninového vývaru
  • 1-2 PL olivového oleja
  • čerstvé oregano
  • čerstvý tymian
  • soľ, korenie

Postup

  • Umyte baklažán a nakrájajte ho na väčšie kocky.
  • Nakrájaný baklažán dajte do sitka, osoľte a nechajte približne 30 minút „vyplakať“.
  • Olúpte cibuľu a nakrájajte ju na tenké plátky.
  • Následne ju vložte do hrnca s lyžicou oleja a dvoma lyžicami vody.
  • Hrniec priklopte pokrievkou a cibuľu nechajte zosklovatieť.
  • Opláchnite kúsky baklažánu od soli, nechajte odkvapkať a pridajte ich spoločne s vetvičkami oregana a tymiánu do hrnca.
  • Za stáleho miešania niekoľko minút restujte.
  • Podlejte zeleninovým vývarom a varte približne 30 minút.
  • Medzitým rozkrájajte datľové paradajky na polovicu, olúpte cesnak a šalotku a rozkrojte ich na štvrtiny.
  • Všetko dajte do alobalu, ktorý vytvarujte do tvaru misky, a vložte do rúry predhriatej na 200 °C.
  • Pečte približne 25 minút.
  • Po upečení pridajte zmes paradajok, cibule a cesnaku do hrnca k baklažánu.
  • Polievku v hrnci rozmixujte do hladkej konzistencie pomocou ponorného mixéra.
  • Na záver dochuťte soľou a korením.

Polievku môžete podávať s opečenými krutónmi a lístkami čerstvej mäty.

Polievka z baklažánu s krutónmi
zdroj: papillamonella.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.