Táto jahodová dobrota je skvelá v tom, že sa dá podávať len tak ku kávičke alebo aj pri slávnostnejších udalostiach ako sú napríklad oslavy.
Ingrediencie
- 8 ks sušienok (výber druhu sušienok je na vás)
- 4 lyžice ovsených vločiek
- 2 lyžice nasekaných mandlí
- 2 lyžice kokosového oleja
- 400 g mascarpone
- 4 lyžice jogurtu
- 4 lyžice tekutého medu
- 2 lyžičky vanilkového prášku
- 1 citrón
- 20 ks čerstvých jahôd
Postup
- Na panvici rozpáľte kokosový olej.
- Na oleji opražte rozdrvené sušienky spoločne s ovsenými vločkami.
- Vymažte tak dlho, pokiaľ nebudú ingrediencie ľahko chrumkavé. Potom nechajte všetko úplne vychladnúť.
- Zmiešajte mascarpone s jogurtom a medom, vanilkou a citrónovou kôrou.
- Zmes sušienok vložte do malých pohárov a ozdobte smotanovou zmesou.
- Na záver ozdobte čerstvými jahodami. Pokiaľ chcete, môžete jahody prerezať na pol, budete ich tak mať viac a budú sa lepšie jesť, pretože sa zmenší ich veľkosť.