Ľahký múčnik s vôňou mandarínok

Ľahký múčnik s vôňou mandarínok

Toto ovocie má úžasnú a úplne neprekonateľnú chuť, vďaka ktorej dostane olejová buchta s ovocím úplne nový rozmer.

Ingrediencie:

  • 7 polievkových lyžíc neslaného masla
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 3/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja
  • 3 lyžice vlažného mlieka
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • Strúhaná kôra z 2 chemicky neošetrených mandarínok

Postup:

  • Pripravíme si formu na pečenie, najlepšie guľatú, vymastíme tukom a vysypeme múkou. Rúru si predhrejeme na 175 stupňov.
  • Do strednej misky preosejeme múku, prášok do pečiva aj soľ.
  • V ďalšej miske našľaháme rozpustené maslo s olivovým olejom a mliekom.
  • Nakoniec vezmeme väčšiu misu, dáme do nej vajcia, cukor, citrónovú kôru a pomocou ručného mixéra poriadne našľaháme po dobu cca 3 minút.
  • Postupne na striedačku primiešame suroviny z oboch ďalších misiek a vypracujeme hladké cesto bez hrudiek.
  • Nalejeme do formy a dáme piecť na 30 minút. Akonáhle buchta získa zlatohnedý odtieň a začne sa oddeľovať od stien formy, máme hotovo.
  • Vyberieme z rúry aj formy, odložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Ligurská torta s olivovým olejom.
Zdroj: https://www.foodandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.