Toto ovocie má úžasnú a úplne neprekonateľnú chuť, vďaka ktorej dostane olejová buchta s ovocím úplne nový rozmer.
Ingrediencie:
- 7 polievkových lyžíc neslaného masla
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 3/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja
- 3 lyžice vlažného mlieka
- 4 vajcia
- 1 hrnček cukru
- Strúhaná kôra z 2 chemicky neošetrených mandarínok
Postup:
- Pripravíme si formu na pečenie, najlepšie guľatú, vymastíme tukom a vysypeme múkou. Rúru si predhrejeme na 175 stupňov.
- Do strednej misky preosejeme múku, prášok do pečiva aj soľ.
- V ďalšej miske našľaháme rozpustené maslo s olivovým olejom a mliekom.
- Nakoniec vezmeme väčšiu misu, dáme do nej vajcia, cukor, citrónovú kôru a pomocou ručného mixéra poriadne našľaháme po dobu cca 3 minút.
- Postupne na striedačku primiešame suroviny z oboch ďalších misiek a vypracujeme hladké cesto bez hrudiek.
- Nalejeme do formy a dáme piecť na 30 minút. Akonáhle buchta získa zlatohnedý odtieň a začne sa oddeľovať od stien formy, máme hotovo.
- Vyberieme z rúry aj formy, odložíme na mriežku a necháme vychladnúť.