Ľahký šalát

Ľahký šalát

Šopák miluje snáď každý pre jeho vynikajúcu chuť a schopnosť osvieženia. Dá sa pripravovať prakticky celoročne, aj keď najlepšie samozrejme chutí v čase, keď má zelenina, ktorú obsahuje, svoju hlavnú sezónu. Príprava je rýchla, jednoduchá a výsledný pokrm poteší každého.

Ingrediencie:

  • 4 veľké rímske paradajky
  • 1 veľká šalátová uhorka
  • 2 zelené papriky
  • 2 červené papriky
  • 1 veľká kuchynská žltá cibuľa
  • 2 zelené jarné cibuľky
  • 2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1/2 hrnčeka extra panenského olivového oleja
  • 1/4 hrnčeka červeného vínneho octu
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti
  • 1/2 – 1 hrnček rozdrobeného syra Feta

Postup:

  • Paradajky, papriky aj žltú cibuľu nakrájame na kocky, zatiaľ čo uhorku s jarnými cibuľkami zase na plátky.
  • Do uzatvárateľného pohára dáme olej, ocot, soľ, korenie, dôkladne pri zatvoríme a čo najviac pretrepeme, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  • Akonáhle máme hotovo, prelejeme do misy so zeleninou a starostlivo premiešame.
  • Uložíme do chladničky a necháme vychladiť, ideálne cez noc.
  • Pred servírovaním posypeme rozdrobeným syrom a môžeme podávať.

Tip: Keď budete tento šalát pripravovať na jeseň, skúste papriky ľahko opiecť a získate úplne inú chuť šalátu, než keď sú čerstvé.

Letný bulharský šalát.
Zdroj: https://lazyhomecook.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.