Spojenie veľkého množstva ingrediencií robí z tejto nátierky naozaj výnimočný gurmánsky zážitok. Natretá na krekry môže byť skvelým spestrením na domáce oslavy či večierky.
Ingrediencie:
- 125 g bryndze
- 125 g tvarohu
- 80 g masla
- 1/2 cibule
- 2-3 sterilizované uhorky
- 1 strúčik cesnaku
- 3 PL kyslej smotany
- 2 čajové lyžičky sladkej červenej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky horčica
- 1/2 čajovej lyžičky drvenej rasce
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Mäkké maslo vyšľahajte do hladka, pridajte bryndzu, kyslú smotanu, tvaroh, sladkú papriku a vymiešajte do krémovej konzistencie.
- Olúpte cesnak a cibuľu.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak prelisujte.
- Vmiešajte ich spoločne s horčicou a rascou do bryndzovej zmesi.
- Nakoniec nakrájajte na malé kocky sterilizované uhorky a pridajte ich do nátierky.
- Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ či korenie.
- Bryndzovú nátierku dajte pred podávaním na 20 minút vychladiť do chladničky.
Túto nátierku môžete podávať na rozmanitom čerstvom či opečenom pečive.
Bryndzová nátierka chutí skvele nielen s pečivom, ale aj s najrôznejšími tyčinkami, krekermi či praclíkmi. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na slané pečivo !