Lahodná bryndzová nátierka s tvarohom

Lahodná bryndzová nátierka s tvarohom

Spojenie veľkého množstva ingrediencií robí z tejto nátierky naozaj výnimočný gurmánsky zážitok. Natretá na krekry môže byť skvelým spestrením na domáce oslavy či večierky.

Ingrediencie:

  • 125 g bryndze
  • 125 g tvarohu
  • 80 g masla
  • 1/2 cibule
  • 2-3 sterilizované uhorky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL kyslej smotany
  • 2 čajové lyžičky sladkej červenej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky horčica
  • 1/2 čajovej lyžičky drvenej rasce
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Mäkké maslo vyšľahajte do hladka, pridajte bryndzu, kyslú smotanu, tvaroh, sladkú papriku a vymiešajte do krémovej konzistencie.
  2. Olúpte cesnak a cibuľu.
  3. Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak prelisujte.
  4. Vmiešajte ich spoločne s horčicou a rascou do bryndzovej zmesi.
  5. Nakoniec nakrájajte na malé kocky sterilizované uhorky a pridajte ich do nátierky.
  6. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ či korenie.
  7. Bryndzovú nátierku dajte pred podávaním na 20 minút vychladiť do chladničky.

Túto nátierku môžete podávať na rozmanitom čerstvom či opečenom pečive.

Krajec chleba natretý nátierkou z bryndze a tvarohu.
zdroj: gutekueche.at

Bryndzová nátierka chutí skvele nielen s pečivom, ale aj s najrôznejšími tyčinkami, krekermi či praclíkmi. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na slané pečivo !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.