Lahodná glazúra z horkej čokolády

Lahodná glazúra z horkej čokolády

Jednoduchá, ale veľmi chutná poleva z iba štyroch ingrediencií. Okrem skvelej chuti sa s ňou aj veľmi dobre pracuje.

Ingrediencie:

  • 60 g vysokopercentnej horkej čokolády
  • 2 PL masla
  • 1 šálka práškového cukru
  • 2 PL vriacej vody

Postup:

  1. Maslo a čokoládu zmiešajte v hrnci na miernom ohni a miešajte, kým sa nerozpustí. Ďalšou možnosťou je vložiť čokoládu a maslo do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry a ohrievať ich v mikrovlnnej rúre na strednú teplotu asi 1 minútu.
  2. Miešajte a pokračujte v zahrievaní po dobu približne 15 sekúnd.
  3. Do malej misky preosejte práškový cukor.
  4. Preosiaty práškový cukor vmiešajte do rozpusteného masla a čokolády.
  5. Za stáleho miešania potom pridávajte malé množstvo vriacej vody, kým sa podľa potreby poleva nezriedi. Pokiaľ by sa vám zdala príliš riedka, pridajte ešte trochu práškového cukru. Pokiaľ je príliš hustá, pridajte viac horúcej vody.
  6. Čokoládovou polevou potom ozdobte cukrovinkami podľa vašich predstáv.
Lahodná glazúra z horkej čokolády.
zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.