Kombinácia jabĺk, škorice a vločiek robí z tejto pochúťky skutočnú delikatesu. Vyskúšajte, uvidíte, že bude chutiť nielen vám, ale aj všetkým vašim návštevám.
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 3/4 šálky hnedého cukru
- 1/2 šálky cmaru
- 1/4 šálky masla
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1/8 čajovej lyžičky soli
- 1/8 čajovej lyžičky mletého klinčeka
- 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Zdobenie
- 3-4 olúpané jablká, nakrájané na plátky
- 1/2 šálky ovsených vločiek
- 1/4 šálky masla
- 3/4 čajovej lyžičky mletej škorice
Postup:
- Do stredne veľkej misy preosejte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, cukor, klinčeky a muškátový oriešok.
- Rozpustené maslo, vajcia a vanilku šľahajte tak dlho, kým sa dobre nespoja.
- Zmes vlejte do múčnej zmesi a dôkladne premiešajte.
- Predhrejte rúru na 170°C.
- Do pekáča, formy na tortu alebo hlbšieho plechu vložte štvrť šálky masla.
- Vložte do rúry a počkajte, až sa maslo úplne rozpustí.
- Pomocou štetca vymažte steny a na dno pekáča dajte tretinu jabĺk.
- Navrch nalejte cesto.
- Na vrchnú časť cesta dajte zvyšné jablká.
- V mise zmiešajte ovsené vločky, cukor a škoricu.
- Touto zmesou na záver posypte jablká.
- Vložte do rúry a pečte približne 45-50 minút.
Ovsené vločky, cukor a škoricu možno skombinovať aj s nasekanými mandľami či orechmi.
Recepty z ovsených vločiek ide ozvláštniť či dochutiť aj za pomoci domácich marmelád . Inšpirujte sa!