Lahodná jablčná buchta s ovsenými vločkami

Lahodná jablčná buchta s ovsenými vločkami

Kombinácia jabĺk, škorice a vločiek robí z tejto pochúťky skutočnú delikatesu. Vyskúšajte, uvidíte, že bude chutiť nielen vám, ale aj všetkým vašim návštevám.

Ingrediencie:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 3/4 šálky hnedého cukru
  • 1/2 šálky cmaru
  • 1/4 šálky masla
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1/8 čajovej lyžičky soli
  • 1/8 čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Zdobenie

  • 3-4 olúpané jablká, nakrájané na plátky
  • 1/2 šálky ovsených vločiek
  • 1/4 šálky masla
  • 3/4 čajovej lyžičky mletej škorice

Postup:

  1. Do stredne veľkej misy preosejte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, cukor, klinčeky a muškátový oriešok.
  2. Rozpustené maslo, vajcia a vanilku šľahajte tak dlho, kým sa dobre nespoja.
  3. Zmes vlejte do múčnej zmesi a dôkladne premiešajte.
  4. Predhrejte rúru na 170°C.
  5. Do pekáča, formy na tortu alebo hlbšieho plechu vložte štvrť šálky masla.
  6. Vložte do rúry a počkajte, až sa maslo úplne rozpustí.
  7. Pomocou štetca vymažte steny a na dno pekáča dajte tretinu jabĺk.
  8. Navrch nalejte cesto.
  9. Na vrchnú časť cesta dajte zvyšné jablká.
  10. V mise zmiešajte ovsené vločky, cukor a škoricu.
  11. Touto zmesou na záver posypte jablká.
  12. Vložte do rúry a pečte približne 45-50 minút.

Ovsené vločky, cukor a škoricu možno skombinovať aj s nasekanými mandľami či orechmi.

Jablčno-ovsená buchta.
zdroj: thecookiewtiter.com

Recepty z ovsených vločiek ide ozvláštniť či dochutiť aj za pomoci domácich marmelád . Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.