Lahodná nátierka z brokolice a zmesi syrov

Lahodná nátierka z brokolice a zmesi syrov

Spojenie brokolice a rozmanitých syrov robí z tejto nátierky naozaj skvelý gurmánsky zážitok. Konzumovať sa dá nielen teplá, ale aj studená.

Ingrediencie:

  • 3 šálky ružičiek brokolica
  • 3 šálky rôznych strúhaných syrov (čedar, gouda, mozzarella a podobne)
  • 200 g smotanového syra
  • 1/4 šálky majonézy
  • 1/4 šálky mlieka
  • 3-4 šálky vody
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • 1/2 šálky strihaného čedaru na posypanie

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Do hrnca nalejte vodu a priveďte ju do varu.
  3. Do vriacej vody pridajte brokolicu, hrniec priklopte a varte približne 5 minút, kým brokolica nezmäkne.
  4. Brokolicu zlejte a prelejte ju studenou vodou, aby vychladla.
  5. Pomocou mixéra zmiešajte uvarenú brokolicu, smotanový syr, majonézu, mlieko, strúhané syry, strúčiky cesnaku, soľ a korenie.
  6. Spracovávajte, kým sa všetko dobre nespojí a nátierka nezíska hladkú konzistenciu.
  7. Následne zmes vložte do zapekacej misky a posypte čedarom.
  8. Pečte v predhriatej rúre po dobu 25-30 minút.

Táto brokolicová nátierka chutí znamenite najmä s najrôznejšou surovou zeleninou. Servírujte ju napríklad s paprikou, mrkvou, paradajkami, karfiolom i brokolicou ako takou.

Nátierka zo zmesi syrov a brokolice
zdroj: dietfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.