Máte v mrazničke filety lososa? Tak ich využite napríklad na túto lososovú nátierku! Je naozaj výborná a hodí sa na všetky príležitosti.
Ingrediencie
- 1ks filetu lososa
- 1ks lúčiny (kocka)
- 1 lyžica tvarohu (prípadne kyslej smotany)
- Citrónová šťava
- Soľ a mleté korenie
Postup
- Najprv rozmrazte lososa. Potom ho uvarte na pare po dobu cca 8 minút.
- Ešte teplého lososa osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Potom, čo ryba vychladne ju rozdrvte pomocou vidličky a pridajte lučinu s tvarohom.
- Premiešajte, ochutnajte a prípadne dochuťte soľou, čiernym korením alebo citrónovou šťavou.
- Podávajte s obľúbeným čerstvým pečivom. Hodí sa skvele s kyslou uhorkou.
Čerstvého lososa môžete aj zapekať. Vybrali sme pre vás tie najlepšie recepty na pečeného lososa , z ktorých si určite vyberiete svojho favorita!