Lahodná olejová torta s mangom

Lahodná olejová torta s mangom

Roztancujte svoje chuťové poháriky a doprajte im niečo lahodné, vláčne a výborné. Tentokrát ide o bábovku z oleja s príchuťou manga.

Práve vďaka mangu je výsledný múčnik veľmi mäkký a dokonale sladký. Kardamóm navyše vyzdvihne samotnú chuť manga. Výhodou je, že si túto bábovku môžeme pripraviť pokojne aj ako sviatočnú tortu.

Ingrediencie:

  • 350 g polohrubej múky
  • 250 g cukru múčka
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 lyžička sušeného kardamómu
  • Štipka soli
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 130 g oleja
  • 2 zrelé manga (cca 500 g)

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
  • Bábovkovú formu vymastíme maslom a posypeme múkou, prípadne strúhankou.
  • V jednej mise zmiešame múku, cukor a prášok do pečiva.
  • Do druhej misy dáme olúpané a kôstky zbavené mango, ktoré roztlačíme pomocou vidličky.
  • Pridáme kardamóm, trochu soli, vanilkový extrakt, olej a našľaháme.
  • Hotovú zmes prelejeme do misy so suchými surovinami a starostlivo zamiešame, až vznikne hladké cesto.
  • To preložíme do formy na bábovku a uhladíme.
  • Pečieme po dobu 45 – 50 minút, pričom po uplynutí tejto doby vyskúšame pomocou špajle prepečenie.
  • Upečenú bábovku necháme odpočinúť a čiastočne vychladnúť.
  • Vyklopíme z formy a necháme úplne vychladnúť.
  • Nakoniec môžeme pocukrovať alebo nechať tak, ako je.
Mangový múčnik s vôňou kardamómu a vanilky.
Zdroj: https://idorismag.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.