Roztancujte svoje chuťové poháriky a doprajte im niečo lahodné, vláčne a výborné. Tentokrát ide o bábovku z oleja s príchuťou manga.
Práve vďaka mangu je výsledný múčnik veľmi mäkký a dokonale sladký. Kardamóm navyše vyzdvihne samotnú chuť manga. Výhodou je, že si túto bábovku môžeme pripraviť pokojne aj ako sviatočnú tortu.
Ingrediencie:
- 350 g polohrubej múky
- 250 g cukru múčka
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 lyžička sušeného kardamómu
- Štipka soli
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 130 g oleja
- 2 zrelé manga (cca 500 g)
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
- Bábovkovú formu vymastíme maslom a posypeme múkou, prípadne strúhankou.
- V jednej mise zmiešame múku, cukor a prášok do pečiva.
- Do druhej misy dáme olúpané a kôstky zbavené mango, ktoré roztlačíme pomocou vidličky.
- Pridáme kardamóm, trochu soli, vanilkový extrakt, olej a našľaháme.
- Hotovú zmes prelejeme do misy so suchými surovinami a starostlivo zamiešame, až vznikne hladké cesto.
- To preložíme do formy na bábovku a uhladíme.
- Pečieme po dobu 45 – 50 minút, pričom po uplynutí tejto doby vyskúšame pomocou špajle prepečenie.
- Upečenú bábovku necháme odpočinúť a čiastočne vychladnúť.
- Vyklopíme z formy a necháme úplne vychladnúť.
- Nakoniec môžeme pocukrovať alebo nechať tak, ako je.